Складовете за пиротехника край гара Елин Пелин, в които експлозия

...
Складовете за пиротехника край гара Елин Пелин, в които експлозия
Коментари Харесай

Следовател: Складовете за пиротехника в Елин Пелин не са имали разрешение за ползване

Складовете за пиротехника край гара Елин Пелин, в които детонация взриви пиротехнически произведения и лиши живота на трима души, са нямали позволение за прилагане.
 
Това твърди следователят от Националната следствена работа Иван Делчев, който е един от проверяващите гърмежите.
 
" От склада с оживелите муниции до офисните пространства не са имали позволение за употреба. Това научих от основния проектант на Елин Пелин ", добави Делчев пред NOVA NEWS.
 
По думите му пиротехническите произведения, които останаха незасегнати от пожара, към момента се извозват от склада. " Ако те бяха избухнали, в града щеше да има доста повече жертви и опустошения ", изясни следователят.
 
Двете съществени версии на следствието са човешка неточност и техническа нередовност, подбудена от високите температури.
 
Припомняме, че през седмицата, само че в ефира на Българска национална телевизия още веднъж следовател Иван Делчев сподели, че няма по какъв начин да става въпрос за бойкот при гърмежа. Продължават и изследванията на видеокадри от мястото на събитието.
 
От своя страна юристът на компанията Николай Беров разяснява, че складовата база на " Енигма " е работила при съблюдаване на всички условия, регулярно е имало инспекции от съответните органи и не са установени основни нарушавания на разпоредбите за сигурност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР