Ски-бегачите на Норвегия доминираха в днешната смесена щафета от Световната

...
Ски-бегачите на Норвегия доминираха в днешната смесена щафета от Световната
Коментари Харесай

Двойна победа за Норвегия в смесената щафета

Ски-бегачите на Норвегия преобладаваха в днешната смесена щафета от Световната купа, като техните два тима заеха и първите две места.

Симен Хегстад Крюгер направи ослепителен заключителен спринт за втория тим на скандинавската страна и изпревари Емил Иверсен от Норвегия 1 и шведа Кале Халфварсон. Второто място е за тима на Норвегия 1, а третото за Швеция 1.

Крюгер (Норвегия 2) финишира с време 54:04.0 минути или на 5.5 секунди пред Иверсен, а Халфварсон изостана на секунда от 2-ата позиция. Но Крюгер можеше да направи и още по-голяма разлика, защото преди последната времева контрола имаше преднина от 7.7 секунди. Това накара даже легендата Терезе Йохауг, която разясняваше надпреварата по локалната телевизия Norge 2 да извика от учудване за мощния заключителен спринт.

Смесената щафета е в 4 дистанции по 5 километра и тимовете са съставени  от две дами и двама мъже. Двама от ски-бегачите карат типичен жанр, а другите двама – свободен. За Норвегия 2, които през днешния ден завоюваха, на трасето бяха Лота Уднес Венг, Микаел Гунулфсен, Силе Теодорсен и Крюгер.

По време на финалния спринт в борбата за 2-ото място изглеждаше, че Иверсен е заел трасето на шведа Халфварсон, само че по-късно основният арбитър Брокс Петерсен съобщи, че всичко е обикновено и няма потребност от дисквалификация.

Началото на надпреварата беше за тима на Норвегия 1, когато Анне Киерсти Калво направи ослепителен първи пост. Заедно с финландката Йохана Матинтало двете се откъснаха от другите тимове. Малко след средата на дистанцията тимът на Швеция 1 посредством Фрида Карлсон излезе напред, само че всичко свърши, когато Крюгер влезе в трасето и от поемането на щафетата на четвърти пост не остави очаквания на другите. Норвегия е и общоприет водач в класирането при смесените тимове.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР