Скейт парк да бъде изграден в столичната Княжеска градина зад

...
Скейт парк да бъде изграден в столичната Княжеска градина зад
Коментари Харесай

Фандъкова иска скейт парк зад паметника на Съветската армия

Скейт парк да бъде построен в столичната Княжеска градина зад паметника на Съветската войска желае столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Главният проектант на София Здравко Здравков изследват опциите това да се случи на мястото, както и на още две местоположения в града, които да са комфортни за младежите, заяви през днешния ден Фандъкова. По мотив информацията, че служители на реда са почнали да ползват новата разпоредба за запазване на публичния ред на Столична община, като са изгонили децата, каращи скейтборд пред НДК, за което сигнализираха от SofiaSkateCity на страницата си във фейсбук пред дни, кметът разяснява: " Наредбата изрично не не разрешава карането на скейтборд, а просто слага някои ограничавания.

Фандъкова цитира текста от документа, в който се споделя, че не се позволява " осъществяването на каскади с всевъзможен тип средства за напредване вид " ръб ", ролкови кънки и колела " по парапети, огради, пейки, бордове на фонтани и други места за публично прилагане ".

По думите на кмета общината предизвиква младежите да спортуват, като уточни, че се финансират 3 събития годишно, отдадени на рисковите спортове. Фандъкова уточни и, че в София има място за каране на скейтборд - " Скейт парк София " в Студентски град. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР