Скейбордът не е забранен в София и подобни твърдения са

...
Скейбордът не е забранен в София и подобни твърдения са
Коментари Харесай

СОС: Скейтбордът не е забранен в София

Скейбордът не е неразрешен в София и сходни изказвания са неуместни. Но каскади върху пейки, парапети, бордове на фонтани и други детайли от градското обзавеждане са неприемливи, тъй като са рискови. Това се показва в позиция на Столичния общински съвет.

„ Регулацията е записана в Наредбата за публичен ред на София, където в член 4, алинея 3 се прецизира, че каскади с бордове, ролери, велоспеди и други не може да има на уреди от детските площадки и градско обзавеждане в градини и паркове. Мотивът за въведената регулация е само и единствено сигурност за всички “, прецизират от Столичния общински съвет.

„ По време на публичните полемики и обществени работни групи за актуализация на текстовете на Наредбата за публичния ред, които стартираха още през 2016 г, бяха изразени разнообразни отзиви на специалисти, спортисти и жители. Накрая, в това число с присъединяване на представители на София скей сити, беше признато въвеждането на регулация при каскадите върху детайли от градското обзавеждане “, допълват от СОС.

Председателят на СОС Елен Герджиков заяви, че по самодейност на общинските съветници от ръководещото болшинство в СОС идната седмица ще има среща с представители на Столична дирекция на вътрешните работи. На нея ще да бъдат разяснени детайлите по Наредбата, с цел да не се стига до недоразумения и да се не разрешава карането на бордове. Още повече, че екипът на основния проектант Здравко Здравков сега разисква обособяването на нови места за скейбордистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР