Скептицизмът в част от обществото за присъединяването ни към еврозоната

...
Скептицизмът в част от обществото за присъединяването ни към еврозоната
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията за малки и средни предприятия: Политическото говорене за влизането ни в еврозоната разделя обществото

Скептицизмът в част от обществото за присъединението ни към еврозоната и терзанията на хората за техните спестявания могат да се преодолеят като се приказва повече и повече по тематиката. Но това би трябвало да се прави от специалистите, а говоренето в този момент е повече политическо и това разделя обществото, акцентира в студиото на “Денят стартира ” Бойко Таков - изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребни и междинни предприятия.

Според него е значимо обществото да бъде добре осведомено и да разбере изгодите от присъединението към еврозоната.

“Нашето присъединение към еврозоната е ангажимент, който ние към този момент сме поели. Затова въпросът не е дали, а по кое време ще се случи това. В нашето общество залитаме в крайности - или е доста положително, или доста неприятно, което в никакъв случай не е по този начин. Приемането на еврото има и плюсове, има и своите минуси и възможни опасности ”, уточни той.

Затова на 9 декември Агенцията, с партньорството на КРИБ и dir.bg, провежда събитие - “България в еврозоната - преимущества и благоприятни условия ”. На него представители на разнообразни министерства, някогашни финансови министри, представители на банките в Хърватия, Нидерландия и Словения ще дебатират за изгодите и рисковете от българското присъединение към еврозоната.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР