Скептицизмът относно употребата на ваксини за деца се е увеличил

...
Скептицизмът относно употребата на ваксини за деца се е увеличил
Коментари Харесай

Изследване: Има връзка между скептицизма към ваксините и популизма

Скептицизмът по отношение на използването на ваксини за деца се е нараснал в цяла Европа в сходство с вота за популисти , съгласно изследване, което допуска, че чиновниците в публичното опазване на здравето би трябвало да проследят популистките партии в изследвания на публичното мнение като сигнал за съмнение към имунизациите , оповестява " Гардиън ".

Големият скок в броя на случаите на морбили и смъртните случаи се придвижват в страни, в които популистките партии набират мощ - по-специално Гърция, Италия и Франция.

Случаите на морбили са най-високи в Европа за последните 20 години , защото придвижването на антиваксърите нараства .

Документ, оповестен в академията Оксфорд, обвързван с публичното здраве разяснява, че съществува съществена връзка сред политиката и недоверието към имунизациите .

" Научният популизъм евентуално е воден от сходни усеща както политическия популизъм - т.е. надълбоко съмнение към елити и специалисти от лишените от права и маргинализирани елементи от популацията ", написа създателят Джонатан Кенеди от Лондонския университет " Куин Мери ".
 20-годишен връх на морбили в Европа поради антиваксърите - 60 000 заболели за година
20-годишен връх на морбили в Европа поради антиваксърите - 60 000 заболели за година

Твърдения против ваксини от обществени мрежи и популисти заплашват живота на всички

Тъй като липсват мониторингови изследвания за отношението към имунизациите, откривателите настояват, че дейностите на популистките партии може да бъдат употребявани за предизвестие на органите на публичното опазване на здравето за повишение равнищата на скептицизма .

" Подкрепата за популистки партии може да се употребява като знак за съмнения във имунизациите , най-малко в западноевропейския подтекст, като увеличението на поддръжката е сигнал за работещите за публично здраве да бъдат бдителни ", се споделя в отчета.

Разследването на " Гардиън " през декември демонстрира възходяща угриженост по отношение на въздействието на популизма върху публичното доверие във имунизациите , което демонстрира, че случаите на морбили в Европа са с 20-годишен връх , с 60 000 случая и 72 смъртни случая .

Подозренията и реториката на антиваксърите се поддържат от някои политици популисти, да вземем за пример в Италия , където предходната година Народното събрание одобри закон за преустановяване на наложителните ваксини за деца в държавните учебни заведения.

Скоро по-късно законът бе анулиран заради " изключителната обстановка ", породена от растящите случаи на морбили .

Проучването обрисува констатациите от Проект за доверие във имунизациите, извършен за Европейската комисия , с гласове за популистки партии в 14 западноевропейски страни. Той открива мощна връзка сред гласовете за популистки партии и подозренията, че имунизациите работят.
 YouTube блокира реклами и финансиране на антиваксъри
YouTube блокира реклами и финансиране на антиваксъри

СЗО дефинира антиваксърството в топ 10 на световните закани за здравето през 2019

" Колкото по-голямо е равнището на популистките гласове в една страна, толкоз по-голям е делът на популацията, което счита, че имунизациите не са ефикасни ", се споделя в отчета.

Установена и корелация сред гласуването за популисти и убеждението , че имунизацията не е значима . В Обединеното кралство и Дания има по-голям дял от хора, които гласоподават за популистки партии (Ukip, BNP и датската национална партия) спрямо тези, които имат подозрения по отношение на имунизациите спрямо други страни.

Проучването се концентрира върху резултатите от изборите за Европейски парламент през 2014 година, само че също по този начин преглежда резултатите от предходните национални парламентарни избори във всяка страна и открива, че връзката сред гласуването за популистки партии и недоверието към имунизациите е още по-ясна .

" Говорим за популизъм и какво се случва в политиката ", изяснява Кенеди, цитирайки Брекзит и компликациите в Гърция, " само че когато погледнете какво стои зад възхода на популизма , необятна наклонност на липса на доверие в елитите и специалистите . Това въздейства върху академичната общественост и публичното здраве и въпроси като изменението на климата и скептицизма към имунизациите. "

Проучването групира дружно популистките партии отдясно и вляво от политическия набор и тяхното обръщение, което, когато става въпрос за ваксини, се трансформира в анти-наука , анти-обществени здравни институции и анти-фармацевтично обръщение.

В Съединени американски щати, президентът Доналд Тръмп е подкрепил антиваксъри и дискредитираната доктрина, че имунизацията против морбили, паротит и рубеола (MMR) може да провокира аутизъм и да предложения създателя на хипотезата, Андрю Уейкфийлд, на своето встъпване в служба.

" Гърция има най-високото равнище на морбили на глава от популацията в Западна Европа. Има дълга история за какво гърците не имат вяра на страната ", разяснява Кенеди.

" Проблемът е, че би трябвало да имаме някакво главно доверие в специалистите, с цел да оцелеем като човешко общество ", добавя той. За попречване на огнища на морбили е належащо да се имунизират 95% от децата . " Ние се нуждаем от страната, за да защитим тези, които не могат да бъдат имунизирани заради нарушена имунна система ".

" СЗО приказва за ваксини, предотвратяващи 2 до 3 милиона смъртни случая всяка година . Много ясно е, че те имат изгода за човешкото общество . "
 СЗО предизвестява за тройно нарастване на морбили в Европа
СЗО предизвестява за тройно нарастване на морбили в Европа

Близо двойно повече починали за година, липсва цялостно покритие с имунизация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР