Скептицизмът и цинизмът в живота са евтини, защото така е

...
Скептицизмът и цинизмът в живота са евтини, защото така е
Коментари Харесай

Братя Стругацки: Главният бич на съвременния човек е самотата и отчуждеността.

" Скептицизмът и цинизмът в живота са евтини, тъй като по този начин е по-лесно и по-скучно, в сравнение с да се удивляваш и радваш на живота. "

" Където има състрадание – това е образование. Където милосърдието липсва – това е дресировка. "

" Не всеки може да бъде добър. Това е гений, каквито са музикалният слух и ясновидството, единствено че доста по-рядък. "

" Щастие е когато искаш това, което можеш, и можеш това, което искаш. "

" Главният камшик на актуалния човек е самотата и отчуждеността. "

" Дали си вманиачен или си влюбен, за медицината е едно и също. "

" Трябва да се радваме на триумфите си непретенциозно – сами със себе си. "

" Вълчицата споделя на своите вълчета: „ Хапете като мен “, и това е достатъчно; и зайката учи своите зайчета: „ Бягайте като мен “, и това също е задоволително, само че човек учи детето си: „ Мисли като мен “, а това към този момент е престъпление… "

" По-добре 20 пъти да сгрешиш за един човек, в сравнение с да се отнасяш с съмнение към всички. "

" Какъв е смисълът да си купуваш кола, с цел да се движиш по асфалта? Там, където има асфалт, няма нищо забавно, а там, където е забавно, няма асфалт. "

" Губиш цели седмици в безсмислено бръщолевене, а когато срещнеш същински човек – нямаш време да поговориш с него. "

" Какъв е смисълът да се приказва за бъдещето? За бъдещето не се приказва – то се прави. "

" Всеки човек в нещо е талант, просто това гениално би трябвало да се откри. "

" Не в грохота на галактическа злополука, не в пламъците на атомна война и даже не в хватката на свръхнаселеността, а в ситата, спокойна тишина свършва историята на човечеството. "

" Помислете, пробвайте се да помислите какво можете да дадете на децата. Вгледайте се в себе си. Вие сте ги родили на този свят и ги осакатявате по собствен облик и сходство. "

" Побеждава друг, който умее да играе по разпоредбите. Побеждава този, който умее в точния миг да се откаже от всички правила, да наложи свои правила, незнайни на съперника, а когато е належащо – да се откаже и от тях. "

" Хората са несъизмерими като безкрайности. Не би трябвало да твърдим, че една безконечност е по-добра от друга. "

" Много хора настояват, че човечеството отива към крах, само че нищо не могат да потвърдят. И в реалност след това постоянно се оказва, че този метафизичен скептицизъм е разследване от фамилни проблеми или дефицит на парични знаци. "

" Винаги ще има невежи хора, които изпитват удивление към своя подтисник и злоба към своя избавител. Това е по този начин, тъй като робът доста по-често схваща своя стопанин, даже и да е нечовечен – просто всеки плебей чудесно вижда себе си на мястото на своя стопанин, до момента в който малко си показват, че са на мястото на безкористния избавител. "
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР