Скелетът на тиранозавър рекс, беше продаден на търг за 31,85

...
Скелетът на тиранозавър рекс, беше продаден на търг за 31,85
Коментари Харесай

Скелет на тирекс се продаде за $32 милиона - най-скъпият динозавър, продаван някога на аукцион

Скелетът на тиранозавър рекс, беше продаден на търг за 31,85 милиона $ и по този начин се трансформира най-скъпия динозавър, продаван в миналото.

Екземплярът е на 67-милиона години и е един от най-известните вкаменелости на T-Рекс, заради това, че е непокътнат в доста положително положение. Вероятно по тази причина и надмина първичната си оценка от 6 до 8 милиона $.

Продажбата провокира огромен интерес измежду богатите колекционери на кости на динозаври и открои мощния пазар за редки трофей, макар световната пандемия от ковид, написа CNBC.

Стан е един от единствено към 50 фосили на Т - Рекс, откривани в миналото, като най-вече се демонстрират в музеите. Той е изложен от години в Института за геоложки проучвания " Блек Хилс " в Хил Сити, Южна Дакота.
 Един от най-големите скелети на тирекс отива на търг и той може да бъде продаден за $8 милиона
Един от най-големите скелети на тирекс отива на търг и той може да бъде продаден за $8 милиона

Той щеше да тежи 7-8 тона или към два пъти повече от днешния африкански слон

Това е един от най-пълните скелети на Т - Рекс откриван в миналото, със 188 кости.

Вкаменелостта е открита през 1987 година от дилетанта палеонтолог Стан Сакрисън. Първоначално костите са били неправилно разпознати като по-често срещания трицератопс. Но през 1992 година палеонтолозите от института го разпознават като Т - Рекс. Отнема повече от 30 000 часа, с цел да бъдат костите деликатно изкопани и по-късно е изложен в института.

Палеонтолозите споделят, че Стан щеше да тежи сред 7 и 8 тона. Според тях той е бил със строшен врат, като два от прешлените му били свързани и трети обездвижен. Той е имал следи от спуквания на черепа и ребрата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР