Скелет на 7 600 години беше открит в столичния квартал

...
Скелет на 7 600 години беше открит в столичния квартал
Коментари Харесай

Скелетът в Слатина е от първата европейска цивилизация по нашите земи

Скелет на 7 600 години беше открит в столичния квартал " Слатина " при градеж на жилищна постройка. Смята се, че останките са на първите заселници на София.

Повече за находката - вижте от директното включване на Тереза Ставрева в утринния блок на Българска национална телевизия.

Васил Николов от Българска академия на науките съобщи пред нашата камера, че става дума за едно изобретение, което се вписва в първата европейска цивилизация.

Слатина се намира на територията на " Слатина-София " - едно от най-ранните и най-големите селища на първите земеделци и скотовъдци на европейския континент. Знаково населено място за първата европейска цивилизация.

Вероятно откритият скелет е на жена, заровена в обичайна свита позиция " хокер ". Тази позиция е обвързвана с връщането на индивида в позата, в която е бил в утробата, с цел да се прероди душата му, сподели Николов.

Важно е, че за 34 години, през които се правят разкопки тук, това е третият гроб. Но това е най-запазеният скелет.

Любопитното е, че до този скелет има остатъци от скелет и на дете. Откритите скелети са до къща.

Вижте повече във видеото
 Откриха скелет на към 7000 години в столичния квартал Откриха скелет на към 7000 години в столичния квартал "Слатина "
Забележителна находка! Скелет на към 7 хиляди години е открит в столичния квартал "Слатина " при градеж на жилищна постройка. Възрастта му е избрана...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР