Британски скаути ще напуснат мястото на Джамборе в Южна Корея, след като 100 участници страдат от горещини

...
Скаутската асоциация на Обединеното кралство казва, че повече от 4000
Коментари Харесай

Скаутската асоциация на Обединеното кралство казва, че повече от 4000 британски скаути ще напуснат Световното скаутско джамборе в къмпинг в Южна Корея и се преместете в хотели този уикенд, тъй като опасенията нарастват, след като повече от 100 участници бяха лекувани от заболявания, свързани с топлината

От КИМ ТОНГ-ХЮНГ Associated Press, 4 август 2023 г., 11:08 ч.

СЕУЛ, Южна Корея -- Повече от 4000 британски скаути ще напуснат Световното скаутско джамборе в къмпинг в Южна Корея и ще се преместят в хотели този уикенд, съобщи Асоциацията на скаутите на Обединеното кралство в петък, тъй като опасенията нарастват след над 100 участници са били лекувани от заболявания, свързани с топлината.

Изтеглянето на най-големия национален контингент на Джамборе беше обявено часове след като президентът на Южна Корея Юн Сук Йол обеща „неограничени доставки“ на климатизирани автобуси и хладилни камиони, които да осигурят охладена вода до обекта в югозападния град Буан. Южна Корея се бори с едно от най-горещите си лета от години по време на събитието, което започна в сряда.

„Ще започнем да местим нашите хора в хотелско настаняване през следващия два дни. Тъй като ние сме най-големият контингент, нашата надежда е, че това помага за облекчаване на натиска върху сайта като цяло,” се казва в изявление на Асоциацията на скаутите на Обединеното кралство.

„Ние ще продължете преживяването на Джамборе в Сеул, като работите с корейските власти по програма от дейности, така че нашите млади хора да извлекат максимума от времето си в Корея.“

Около 40 000 скаути , предимно тийнейджъри, от 158 държави участват в Джамборе в къмпинг, построен върху земя, рекултивирана от морето. Около 4500 са от Обединеното кралство.

Организаторите в четвъртък казаха, че най-малко 108 души са били лекувани от заболявания, свързани с топлината.

Много преди началото на събитието критиците изразиха загриженост относно довеждането на толкова много млади хора в обширна зона без дървета, лишена от защита от летните жеги.

Организаторите на Jamboree и South Корейските правителствени служители се борят да продължат събитието, отменяйки дейности, изискващи големи физически усилия, и довеждайки повече коли за спешна помощ, медицински персонал и климатици на мястото.

The Foreign Министерството сформира специална работна група в петък, за да отговори на опасенията, изразени от чуждестранни дипломатически служби относно безопасността на събитието.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР