Скаути от САЩ и Обединеното кралство напуснаха къмпинга на Световното скаутско джамборе в Корея заради екстремни горещини

...
Скаути от Съединените щати и Обединеното кралство напускат мястото на
Коментари Харесай

Скаути от Съединените щати и Обединеното кралство напускат мястото на международно скаутско джамборе в Южна Корея, след като стотици участници се разболяха поради екстремни топлина.

Американските скаути ще се преместят в база на американската армия на около 175 км (109 мили) от мястото на Световното скаутско джамборе в югозападната част на Южна Корея, след като участват в програмата за джамборе в събота, съобщи агенция Ройтерс, цитирайки имейл на родителите.

Лидерите на скаутите взеха решение да напуснат къмпинга в Буан, провинция Северна Джеола поради „продължаващото екстремно време и произтичащите от това условия на мястото на джамборе“, според имейла.

Този ход идва, след като Асоциацията на скаутите в Обединеното кралство обяви в петък, че ще изтегли повече от 4000 скаути от къмпинга и ще ги премести в хотели през уикенда поради високите температури.

Напускането на контингентите на САЩ и Обединеното кралство нанася удар на южнокорейските организатори и усилията на правителството да спаси събитието, което също е засегнато от оплаквания относно качеството на храната, санитарните условия и насекомите.

Президентът Юн Сук Йол в петък нареди на властите да осигурят „неограничени доставки“ на климатизирани автобуси и хладилни камиони до обекта, след като по-рано администрацията му изпрати десетки военни лекари и медицински сестри.

Световната организация на скаутското движение поиска от южнокорейските организатори да обмислят предсрочно приключване на събитието поради съображения за безопасност.

Организаторите ще се срещнат в събота, за да обсъдят дали да продължат, прекратят или намалят събитието, съобщи южнокорейската новинарска агенция Yonhap.

Стотици участници бяха лекувани от заболяване, свързано с горещината, по време на джамборето, докато Южна Корея изживяваше най-горещото лято от години.

Температурите в цялата страна се повишиха до 38 градуса по Целзий през изминалата седмица, като властите съобщиха за най-малко 19 смъртни случая от заболявания, свързани с горещината, от май насам.

Около 43 000 души от цял ​​свят участват в скаутското събитие, което се провежда на всеки четири години.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР