Скаути на испанския гранд Реал Мадрид следят внимателно изявите на

...
Скаути на испанския гранд Реал Мадрид следят внимателно изявите на
Коментари Харесай

Реал Мадрид поглежда към Португалия за нов централен защитник

Скаути на испанския гранд Реал Мадрид наблюдават деликатно изявите на 21-годишния португалски бранител Давид Кармо, оповестява AS. Според испанското издание точно в лицето на 196-сантиметровия централен защитник на Брага " лос бланкос " виждат евентуален заместител на капитана Серхио Рамос, който на този стадий не може да се споразумее с първенците за нов контракт и е доста евентуално да си тръгне от " Сантиаго Бернабеу " през лятото.

От AS означават, че Давид Кармо е бил трансферна цел и на британския гранд Ливърпул през януари, само че разминаване от 5 милиона евро в договарянията сред двата клуба са го разделили от прекосяване на " Анфийлд ". От Брага са поискали 4 милиона евро за в началото преотстъпване на младока плюс наложителна уговорка за закупуване на стойност 25 милиона, само че от Ливърпул са били склонни да предложат не повече от 20 милиона. Миналото лято пък от Рома са създали оферта на Брага от 18 милиона евро, само че португалците са отказали, защото интерес към играча не липсва и той е в радара на клубове със съществени финансови благоприятни условия, като един от тях е Манчестър Юнайтед, написа още AS.

Договорът на Кармо с Брага е до 2025 година, а в договора има освобождаваща уговорка на стойност 40 милиона евро. В момента обаче геният се лекува от тежка травма, която получи преди дни по време на първата 1/2-финална среща с Порто от шампионата за Купата на Португалия. Кармо е със строшен крайник и ще се възвръща най-малко три месеца.

Според AS другарството сред президентите на Реал Мадрид и Брага, надлежно Флорентино Перес и Антонио Салвадор, би наредила " лос меренгес " най-отпред на опашката за подписа на Кармо.

От AS допълват, че за Реал Мадрид не е оригиналност да поглежда към португалския пазар, защото и преди клубът е купувал бранители от Примейра - Пепе, Фабио Коентрао и Едер Милитао, който е част от настоящия състав на отбора.

Тук би трябвало да прибавим, че е доста евентуално Реал Мадрид да притегли в редиците си публично през лятото и австрийския защитник Давид Алаба, за който се счита, че ще си тръгне от Байерн (Мюнхен) като свободен сътрудник и желанието му е да облече бялата фланелка на " лос меренгес ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР