Скъсано яке е в основата на скандала между баща и

...
Скъсано яке е в основата на скандала между баща и
Коментари Харесай

Скъсано яке и много алкохол в основата на отцеубийството в Пловдивско

Скъсано яке е в основата на абсурда сред татко и наследник, довел до убийството в Неделево. Припомняме, че Стоян Терзиев съзнателно умъртви 64-годишния си татко Антон Терзиев на 17 март 2022. Последният умря в болница. В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крайници. Майката се е опитвала да го спре, само че той продължавал.

Установени са пострадвания по цялото тяло. Терзиев е съборил татко си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е почнал да го удря. При огледа на къщата е открита обърната железна маса в двора, а на единия й крайник са открити кръв и коса от главата на бащата. През миналата седмица Стоян се изправи пред Апелативен съд, с цел да изиска да се прибере вкъщи.

Защитата му настоя за домакински арест, ката за това си щение посочи, че няма връзка сред побоя и гибелта на Терзиев - старши. Според юрист Йорданка Ловчева, представляваща отбраната на Стоил, се касае за лекарска неточност.

" Смъртта настава малко след здравна операция, при която лекарите не са съумели да вкарат тръбата. При втори опит жертвата е кашляла, което значи, че и той е бил несполучлив, а може даже да е била засегнат белия дроб. От там да е настъпила дихателната непълнота и острата сърдечно - съдова непълнота. Има данни, че на 17 март, Терзиев е бил добре и даже е желал да си върви. Това е видно от свидетелските показания на лекарите и на брачната половинка му. Оттук може да се направи извод за липса на доказателства за причинно - следствената връзка сред побоя и гибелта ", счита отбраната.

Адвокат Йорданка Ловчева разкри и каква е повода за абсурда. Оказва се, че в основата на багра е яке. То е принадлежало на 40-годишния Стоил Терзиев.

" Клиентът ми е незает и поради зимния сезон, едно скъсано яке не е нищожен мотив ". Освен връхната дреха, огромното количество алкохол също е асъдействало за убийството. Именно нетрезвото положение на Стоил предизвика и въпрос у отбраната: Разбирал ли е Терзиев какво прави? Заради това и отбраната е настояла за разбор и проучване дали младши може да носи наказателна отговорност.

По време на съвещанието Стоил е останал безгласен. Единствените му думи са били ориентирани към мечтаната от него мярка за неотклонение, а точно домакински арест. В последна сметка магистратите дефинитивно оставиха зад решетките Терзиев - младши. Освен съществуването на доказателства за авторството, Апелативен съд е показал и нелекото му правосъдно минало. Оказва се че Стоил е бил осъждан единствено преди 3 години. По делото е открито, че вследствие на нанесения побой, на Антон са били породени голям брой тежки увреждания по тялото, в това число и травма на мозъка и пострадване, проникващо в черепната празнина. Определението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР