Скарлет Йохансон, която влезе в образа на Черната вдовица“ в

...
Скарлет Йохансон, която влезе в образа на Черната вдовица“ в
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон съди Disney заради „Черната вдовица“

Скарлет Йохансон, която влезе в облика на „ Черната вдовица “ в общо 8 блокбъстъра, преди героинята ѝ да почине, в този момент съди основателя на филмите, Walt Disney Company, поради нова тактика на компанията, подбудена от пандемията от COVID-19.

Актрисата е подала тъжба във Върховния съд на Лос Анджелис с изказване, че договорът ѝ е бил нарушен с премиерата на „ Черната вдовица “ по едно и също време по кината и в стрийминг платформата Disney+. На Йохансон ѝ било дадено, че лентата „ Черната вдовица “ ще получи извънреден дебют в кината за почти 90 до 120 дни, преди да се завърти онлайн, написа „ Ню Йорк Таймс “.

Според нея по този метод възнаграждението ѝ, основано значително на продажбите на билети, е било нарушено поради двойната премиера. В жалбата се споделя, че достъпът до кино лентата в Disney+ „ трагично е понижил приходите от боксофиса “.

През първите три дни в кината „ Черната вдовица “ е събрал 158 млн. $ от билети в международен мащаб и други 60 млн. $ в Disney+ Premier Access. Общите продажби в този момент възлизат на 327 млн. $.

Бързото стартиране на кино лентата в стрийминг платформата може да коства на Йохансон над 50 млн. $. Толкова би получила, в случай че „ Черната вдовица “ бе достигнала 1 милиарда $ продажби на билето на световно равнище.

Според „ Ройтерс “ актрисата, изиграла един от основните облици във вселената на Marvel, ще бъде представлявана от юристи от адвокатската фирма Kasowitz Benson Torres. Обвинението в съда е подадено от Джон Берлински и Даниел Сондърс.

Двамата са представлявали различен собствен клиент против Walt Disney Company и Fox Entertainment – става дума за хотелиерската компания Genting Malaysia Berhad и за дело, произлизащо от прекъснато лицензионно съглашение, което би разрешило потреблението на част от интелектуалната благосъстоятелност на Fox по отношение на тематичен парк Genting. В последна сметка е реализирано съглашение и лицензът на хотелиерската компания е възобновен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР