Скарлет Йохансон атакува изпълнителния директор на OpenAI Сам Алтман, тъй

...
Скарлет Йохансон атакува изпълнителния директор на OpenAI Сам Алтман, тъй
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон: ChatGPT ми открадна гласа!

Скарлет Йохансон нападна изпълнителния шеф на OpenAI Сам Алтман, защото ChatGPT бил програмиран да приказва със " злокобно сходен " на актрисата глас без нейно позволение, написа " Файненшъл таймс ".

" Когато чух оповестеното демо, бях шокирана, гневна и не можех да допускам, че господин Алтман би заложил глас, който звучи злокобно сходно с моя ", показва холивудската кинозвезда в свое мнение.

Йохансон описа, че Алтман се опитал да я наеме да озвучи чатбота ChatGPTминалия септември. Обновената му версия, пусната предходната седмица, може да беседва в действително време и да дава отговор на писмени или устни запитвания.

Когато OpenAI показва актуализирания си модел на събитие в Сан Франциско предходната седмица наблюдаващи бързо показаха какъв брой наподобява гласът на изкуствения разсъдък на този на Йохансон във кино лентата " Тя ", в който актрисата в ролята на виртуален помощник.

Йохансон отклонила предлагането от септември, само че Алтман още веднъж се свързал с сътрудника ѝ преди събитието в Сан Франциско, с цел да изиска тя отново да обмисли офертата. " Но преди да се свържа с него, системата бе пусната ", сподели актрисата, която се обърнала за " юридически съвет ".

От компанията обявиха, че гласовете на изкуствения разсъдък не би трябвало съзнателно да наподобяват глас на звезда и тъкмо този не имитира Скарлет Йохансон, а е на друга професионална актриса. 

Гласът, наименуван Скай, е един от общо пет налични за актуализирания изкуствен интелект и за момента е паузиран, показват от OpenAI, предава БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР