Скаридите трябва да бъдат поддържани добре охладени, докато ги обработвате.

...
Скаридите трябва да бъдат поддържани добре охладени, докато ги обработвате.
Коментари Харесай

Как се белят скариди

Скаридите би трябвало да бъдат поддържани добре охладени, до момента в който ги обработвате. Хубаво е да ги държите в студена вода, а най-добре в лед. Ако вашите скариди са замразени, ги сложете в студена вода да се размразят.

Не слагайте скариди за топене в топла вода, както и всички други морски блага и риби, които желаете да размразите. Сега ще ви разкажем по какъв начин да обелите и почистите както сурови, по този начин и сварени скариди. И по този начин, по какъв начин да обелим скариди?

- Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да премахнете главата на скаридата, когато желаете да я сготвите. С едната си ръка би трябвало да държите тялото на скаридата, а с другата главата на скаридата. Извийте главата към тялото и по този метод тя се отделя елементарно.

- След това се отстраняват люспите по тялото на скаридата, които се свързват с пипалата. Люспите се отстраняват елементарно, когато се повдигат в основата на някое от пипалата. Люспата, която е обвързвана с опашката, в множеството случаи се оставя. Ако желаете обаче да я махнете, не би трябвало да я дърпате, а да я разпукате в долната част на скаридата и по този начин се отстранява елементарно.

- Вземете изострен нож и направете прорез по гръбнака на скаридата, с цел да се отстрани по-лесно слузестата жила, която се намира там. Най-често тя е с мрачен цвят.

- Вече изчистените скариди се измиват със студена вода.

След това можете да експериментирате по разнообразни способи с този апетитен деликатес. Ястията със скариди внасят екзотика и многообразие на трапезата. Те са прелестен избор за готвене.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР