Скъпи съотечественици,Горд съм, че в деня на Националния ни празник

...
Скъпи съотечественици,Горд съм, че в деня на Националния ни празник
Коментари Харесай

Радев: Шаманите на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от уважение към историята, не от почит към костите на предците ни, а единствено благодарение на категоричната решителност на вас, мнозинството българи!

Скъпи съотечественици,

Горд съм, че в деня на Националния ни празник 3 март виждам толкоз доста родолюбиви българи на Шипка.

Тук, на увенчания с безконечна популярност връх, подвигът на воините от армията на съветския император Александър Втори, застанали един до друг с българските опълченци, отвори пътя към българската независимост. Тук, пред очите на целия свят, в камък и кръв бе предначертано нашето бъдеще.

Днес сме се стекли хиляди от всички краища на родината, с цел да заявим, че 3 март не отбелязва единствено победа на бойното поле, нито е единствено датата на един интернационален контракт, както някои се пробват да го показват. 3 март излиза оттатък рамките на съответните събития от епохата на Руско-турската освободителна война и е доста повече от един исторически успех.

3 март е нашата памет и поклонение пред саможертвата на генерации българи, съхранили искрата на вярата и битката в дългата зима на робството. 3 март е нашият народен блян за самостоятелна, свободна и обединена България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достолепие и блян към прогрес.

Затова, макар всички превратности на времето, нова България не помни ера, в която на празника Шипка да е оставала пуста. Не помни година, в която подножието на този популярен монумент да не е изпълнено с признателни хора. Така и ще бъде!

Благодаря ви, че обединени опазихте националния ни празник от похищения. Светлината на чистите ви намерения прогони лепкавата политическата мъгла от върховете на българското минало. И няма да забравим, че шаманите на нихилизма и разделянето отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от почитание към историята, не от респект към костите на предците ни, а само с помощта на безапелационната увереност на вас, болшинството българи.

От този всеизвестен връх, вашето обръщение е още по-ясно и мощно: Няма да погазим своята памет, няма да предадем заветите на своите предшественици. Ще продължим да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите дейности, суверенитета и достолепието на Отечеството.

Вечна памет на героите!

Да живее България!

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР