Скъпи българи, радвам се да посетя Вашата столица по покана

...
Скъпи българи, радвам се да посетя Вашата столица по покана
Коментари Харесай

Зеленски: Благодаря, България, за подкрепата и защитата на нашите хора

Скъпи българи, веселя се да посетя Вашата столица по покана на премиера и държавното управление на България. Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа, България е съперник на политиката на геноцид, която Русия води против нашата страна и нашата самостоятелност. Отношението към Русия, за жалост, в другите страни не е еднопосочно. Това се изяснява с обстоятелството, че на хората от време на време им е мъчно да обяснят действителността на злото, изключително когато не са се срещали с него.


Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, който е на еднодневно посещаване в България. По време на визитата си той ще организира срещи с премиера, вицепремиера, президента и управленията на парламентарни групи, които поддържат декларацията за влизане на Украйна в НАТО след края на войната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Когато няколко хиляди километра разделят някои страни от съветската артилерия, която безжалостно изпелелява села и градове в Украйна, и когато хората не могат да усетят какво значи безсънни нощи и нямат успокоение поради непрестанните сирени поради съветския гнет с ракети и дронове, е по-лесно да се отхвърли мисълта за злото от Русия. И толкоз по-ценно е разбирането, което получаваш от страни, от хора, които не отхвърлят истината, които избират моралния път на отбраната на живота и на свободата.

Благодаря на България за поддръжката и отбраната на живота на нашите хора, благодаря господин Премиер, благодаря и на вицепремиера, и на държавното управление, и Народното събрание на България за моралната мощ на Вашите решения, за това, че почтено признавате действителността и съществуващите закани. На нашата украинска земя пристигнаха съветски окупатори, те убиват, изтезават, депортират деца, ние сме принудени да търсим украинските деца, тъй като Русия ги отвлича, разделя ги от фамилиите им, и се пробва да се научи на нейните си правила. Сега, когато би трябвало да бъдем единни и да изградим интернационален ред, учреден на правила, всеки, който желае мир за себе си и за другите нации, единството е пътят за това.

Днес с министър председателят Денков организирахме доста сложни договаряния, изключително във връзка с сигурността. Скорошният атентат на Русия над Водноелектрическа централа Каховка замърси нашето общо Черно море, и сподели какъв брой нежна е обстановката в нашия район. Днес се договорихме доста да активизираме съдействието в отбранителните ведомства и отбранителния бранш, като ние безусловно ще споделим с сътрудниците си, че нашата обща мощ стана по-голяма, добави Зеленски.

Ще продължим диалога, изключително за долечението и рехабилитацията на украински бойци в България, и за образованието на военно-медицински личен състав в България. Говорим и по тематиката за възобновяване на Украйна, изключително в просветителната сфера, добави президентът на Украйна.

Обсъдихме и взаимоотношението си в областта на европейската и евроатлантическата интеграция, разчитаме и на бъдещето участие на Украйна в Европейски Съюз. Това е към този момент 22-ият пакет наказания против Русия.

Още един път съм признателен. Все още не е избран дипломат на България в Украйна, само че скоро ще създадем и това. Благодаря на България за приемането на наши хора като бежанци, това беше комплициран и тежък миг за страната ни, приключи Зеленски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР