Скандинавският Драугр – най-ужасните вампири-канибали … За да се превърне в

...
Скандинавският Драугр – най-ужасните вампири-канибали …
За да се превърне в
Коментари Харесай

Скандинавският Драугр – най-ужасните вампири-канибали

Скандинавският Драугр – най-ужасните вампири-канибали … За да се трансформира в драугр (draugr, draug) след гибелта, умрелият би трябвало да е доста противен човек, лаком, лицемерен, ненавиждащ хората (Zona666.com). И в случай че е заровен в неверна позиция, тогава опцията да се трансформира в драугр е още по-голям. В множеството случаи, актуалният облик на вампира е подбуден от известната просвета (книги, филми и телевизия) и е показан като мъж в черен костюм. Той е бледен и прелъстителен, пие кръв, забивайки зъби във врата на жертвата си. Но, в антични времена, вампирите са били доста по-разнообразни. Често, за най-страшният от тях се счита драугра от скандинавската митология. Драугра са възродените трупове на умряли викинги. Те имат свръхестествени сили и могат да трансформират размера и формата на телата си. Те изпълзяват от гробовете си, трансформирайки се във вампири, които мощно вонят на разложена плът. Убиват жертвите си по разнообразни способи. И освен изсмукват кръвта от тях, само че раздират телата на части и гълтам плътта. А животните, които живеят покрай гробовете на драугрите, полудяват и се поддават на техния надзор.



За да се предотврати превръщането на мъртвите в драугр, способи като отрязване на главата, изгаряне на телата и мятане на пепелта в морето съществуват от антични времена. Всичко това се употребява основно за тези викинги, които са починали на бойното поле, тъй като най-често точно те се трансформират драугри. Също е употребен методът за погребение на тялото в несъмнено хоризонтално състояние. Вярва се, че в случай че тялото се сложи погрешно и под ъгъл, тогава може да се трансформира в драугр. Четете още: Легендата за дяволското дете, родено при започване на ХХ век Драугрът се назовава и „ Aptrgangr “ – „ вървящият след гибелта “. И мъже, и дами, и даже деца биха могли да се трансфорат в драугр. Често, драугрите се интересуват от човешката плът, а не от кръвта, тъй че тези вампири са определяни като човекоядци. Те изпитват неразбираема жадност за злато и сребро, като търсят такива предмети и ги държат в гробовете си. Най-древните драугри са могли да живеят хиляди години и през цялото това време натрупали съкровища. Поради това гробовете им били доста изкушаващи, въпреки и смъртоносни. В митовете е маркирано, че злите и алчни хора постоянно се трансформират в драугри след гибелта. Както и тези, които се смятат за новобранци, заради тяхната отчужденост, непрекъснато мрънкане или неуместно държание.



Ако човек, който е станал драугр, е умрял от удавяне, то тогава той е непрекъснато влажен и вода се стича от него. Ако е починал на бойното поле, тогава тези рани, които са му нанесени, кървят непрестанно. Кожата им е от смъртно неясно до мощно синкава. Някои са изцяло черни. В легендите се разказва, че с избрани заклинания, драугрите могат да се покорят и да извършват заповеди. Също, могат да предсказват бъдещето. В Исландия има античен бит нощните пасажери да чукат на вратата на къщата най-малко три пъти. Само в този случай ще им отворят вратата. Смята се, че драугрите бродят през нощта и почукват по вратите, само че са лимитирани до едно почукване.



Вярата в драугр е необятно публикувана в скандинавските страни и е отразена в разнообразни аспекти на културата. В музеите могат да се намерят антични амулети с руни със отбрана от драугр, или специфични вълшебен камъни с руни, които са слагани на гробовете на хипотетични драугри, с цел да не им разрешат да излязат.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР