Скандално видео показва как 12-годишно момче шофира с над 120

...
Скандално видео показва как 12-годишно момче шофира с над 120
Коментари Харесай

Дете шофира със 120 км/ч по магистрала "Тракия" в скута на баща си

Скандално видео демонстрира по какъв начин 12-годишно момче кара с над 120 км/ч на автомагистрала " Тракия " в скута на татко си. Самият той е с два пъти отнета брошура поради алкохол. Бащата на момчето през днешния ден сутринта е бил свикан да се яви в районното ръководство на Карнобат и го е направил.

На видео, публикувано в интернет, се вижда, че се движат в лявата изпреварваща лента.

Очевидецът Свилен Иванов, който е снимал видеото, подава неотложно сигнал на телефон 112 и в това време стартира да преследва този автомобил. Преследването траяло към 20 км, до момента в който автомобилът не се отклонил към Карнобат. Някъде там момчето седнало на пътническата седалка и по този начин се е стигнало до задържането от полицията.

" Мислех да не се занимавам с този случай и да го отмина, само че когато забелязах в огледалото, че младежът изпреварва ТИР-ове и коли, прави маневри наляво и надясно взех решение, че няма да оставя нещата по този начин. През цялото време от 112 държаха връзка с мен. Опитваше се да избяга от мен, от полицията, правеше нарушавания. Навлизаше в насрещното, не спираше на знак " Стоп ". Имаше по 10-15 метра спирачен път при опитите да завие. От 18-годишен карам сигурно и аз върша нарушавания, само че одухотворявам постъпките си. Този малоумен родител от самото начало се обясняваше пред служителите на реда, че синът му не е карал със 140 км, а със 120 км, което е безумно ", описа пред Българска национална телевизия Свилен Иванов.

Любен Момчев, шеф на КАТ-Карнобат съобщи:

" След като автомобилът е спрян за инспекция от чиновници на районно ръководство Карнобат, откриват дете на 12 години и неговият татко на 50 години от град Карнобат. Извършват нужните инспекции и сформират актове за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Съответно на бащата за това, че е преотстъпил на малолетния си, недееспособен наследник ръководство на моторното транспортно средство и акт на сина за ръководство като недееспособен лидер. Санкциите са санкция от 100 до 300 лева, като следва издаване на наказателно разпореждане. Днес сутринта бащата бе свикан. Обясни, че съжалява за постъпката си, осъзнава грешката, която е направил и ще вземе ограничения това да не се позволява още веднъж ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР