Скандално видео изтича през 2019 г. и взима “главата му”

...
Скандално видео изтича през 2019 г. и взима “главата му”
Коментари Харесай

Осъдиха за корупция бивш австрийски вицеканцлер

Скандално видео изтича през 2019 година и взима “главата му” като вицеканцлер, делото потегли при започване на юли. Щрахе бе упрекнат в лобизъм в интерес на предприемач, която е осигурила достъп до държавен здравен фонд. Става дума за Валтер Грумбюлер, притежател на клиника и обвинен по същото дело. Той бе наказан на една година условно.

Грумбюлер е един от донорите на партията на Щрахе. През 2016 и 2017 година прави две дарения - едно за 10 хиляди евро, а друго за 2 хиляди евро. Поканил Щрахе и на отмора на гръцкия остров Корфу на негови разходи като в подмяна вицеканцлерът трябвало да прокара лобистките ремонти. Двамата изрично опровергаха изказванията, че има корупция или подкупк.

Скандалът “Ибисагейт” избухна през май 2019 година и докара до рухването на австрийското съдружно държавно управление. В изтеклите записи Щрахе се вижда на испански остров и предлага държавни контракти в подмяна на помощ в предизборната акция на парламентарните избори през 2017 година от жена, за която се твърди, че е обвързвана с съветски олигарх.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР