Скандалният кмет на район Красно село в София Росина Станиславова

...
Скандалният кмет на район Красно село в София Росина Станиславова
Коментари Харесай

Обвиняват кмета на Красно село в тормоз на детски балет за закъснели наеми

Скандалният кмет на регион Красно село в София Росина Станиславова е влезнала в спор с известния балет „ Дива “, които употребяват зали в културен дом „ Красно село “. Припомняме, че " Демократична България " отдръпна доверието си от Станиславова поради корист с евросредства за подкрепяне на хора в потребност по време на пандемията от коронавирус. Причината е закъснели наеми. Казусът разискват Зорница Петрова - създател и артистичен шеф на школата за типичен и съвременен балет и ръководещият сътрудник Владимир Стоянов в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" През 2014 година спечелихме търг да използваме 5 пространства в Културен дом " Красно село ". След това месеци правихме поправки с персонални средства. Всеки лев се реинвестира в залите, в общинските пространства, върша скица кое какъв брой коства, само че ние не сме имали сделка с общината. Срокът на контракта е 10 години и по тази причина взехме решение да влагаме. Обичам да върша пространствата красиви към мен, това е философия ", разяснява Зорница Петрова.

" След нашия ремонт, пристигна и общински ремонт. 2 години и половина нашата активност беше спряна от общински ремонт, след който парното като го пипнеш и падаше ", разяснява Владимир Стоянов.

" За тези 2 години и половина ние не сме платили наем, тъй като не сме имали активност в залите. Няма по какъв начин да плащаме наем за празни зали. Започнахме да изплащаме по-късно и предложихме на общината да платим разсрочено и те се съгласиха. Това вървеше до началото на пандемията. Те след това желаеха да представим документи, че нямаме доходи, ние не ги предоставихме, само че ние не търсим помощ от страната, ние търсим разговор и схващане ", обясниха те.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР