Скандалният бизнесмен Иван Стаматов, прочул се като спонсор на кмета

...
Скандалният бизнесмен Иван Стаматов, прочул се като спонсор на кмета
Коментари Харесай

Спонсорът на хасковския кмет проявява наглост


Скандалният предприемач Иван Стаматов, прочул се като спонсор на кмета на Хасково Добри Белииванов, откакто бе сниман да разхожда градоначалника с джипа си „ Бентли “ из Монте Карло през есента на 2017 година, още веднъж притегли внимание с тузарско возило и селяшки маниери.

Потребител на Facebook групата „ Забелязано в София “ снима по какъв начин босът на компанията „ Монолит “, спечелила публични поръчки за десетки милиони левове в Хасково и района, е паркирал надменно чисто новия си „ Рейндж Ровър “ за 250 000 лв. в столичен търговски център. Стаматов демонстративно е завзел единственото паркомясто, предопределено за родители с детски колички, като съгласно създателя на фотосите возилото е престояло повече от 2 часа под табелата, указваща за кого е предопределено мястото.

За да „ опасява “ останалите жители, Стаматов е сложил на видно място на предния прозорец на джипа си табела с надпис „ ВИП “ и пропуск за Народното събрание. „ И с милиарди да разполага, селяндурът си остава селянин “, установяваха възмутени от наглостта на самозабравилия се баровец.
Името на Иван Стаматов нашумя през есента на 2017 година около величествен скандал сред депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и кмета на Хасково Добри Белииванов. Тогава общинари от ГЕРБ в Хасково се възмутиха, че техния кмет еднолично разпределя милиони левове за публични поръчки, печелени непроменяемо от компания „ Монолит “. Сред обвиняванията против кмета бе и това, че на процедура в Хасково управлявал Стаматов, който всекидневно спускал задания на Белииванов. За похлупак изскочи видеозапис от Монте Карло, от който се вижда, че Стаматов разхожда из княжество Монако с поръковия си джип „ Бентли “ хасковския кмет. Оказа се, че Белииванов ваканцувал цяла седмица в просторния апартамент на предприемача в Монако.

Публичния скандал с корупционен мирис с присъединяване на Добри Белииванов обаче не докара до оставката на кмета, а стана причина за напрежение в Народното събрание. Тогава депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева подхвана абсурда и упрекна Делян Добрев, че кадрува в хасковската община. Той подаде оставка, само че напускането му от Народното събрание не се състоя, откакто болшинството депутати отхвърлиха подадената му оставка. В последна сметка Делян Добрев въпреки всичко си потегли от политиката, откакто наскоро бе упрекнат, че негови близки са купили парцели на подозрително ниски цени.
Що се отнася до Иван Стаматов, то той продълава да оркестрира подмолно апетитни търгове в Хасково и района. Неговото благосъстояние се пресмята на над 50 милиона лв.. /hotarena.net
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР