Скандалните думи на вицепремиера Валери Симеонов към майките на деца

...
Скандалните думи на вицепремиера Валери Симеонов към майките на деца
Коментари Харесай

Напрежение в парламента заради Валери Симеонов

Скандалните думи на вицепремиера Валери Симеонов към майките на деца с увреждания скараха депутатите при започване на работния им ден. Преди да се гласоподава вота на съмнение към държавното управление, от левицата желаеха в пленарната зала да бъде изслушан Валери Симеонов. Мнозинството отхвърли това искане, само че на трибуната се чуха разнообразни изявления по тази тематика. Чуйте депутата от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов:
 
„ Искането за чуване на Валери Симеонов не е подбудено от желанието за следващ път да чуем цинизма на един лишен от морал и полезности човек. Никой не желае да се задълбочава и върху изясняването на така наречен фамилни връзки при патриотите. Не желая да се занимаваме и с съдружния заслон, зад който се крият от ГЕРБ. Българска социалистическа партия е национално виновна партия и настояването за чуване е поради нуждата институцията, която Валери Симеонов съставлява да бъде заставена да покаже дали е съответна на рецесиите, в които се намираме “, съобщи Драгомир Стойнев.
 
„ Само да кажа, че стъпките, които извършва държавното управление по поетите управнически задължения е минималната работна заплата годишно да се усилва и тя ще стане 560 лв. от 2019 година Тук не желая да разясня за това, което направихме в областта на образованието и нарастването, което ще получат българските учители от 1 януари 2019 година в размер на 20%, а цялата бюджетна сфера с 10%. Това са политики, които прави държавното управление и ще продължи да прави, тъй като ние сме поели ангажимент за 4-годишно ръководство и това, което ние можем да създадем, е тези политики да стигат до хората “, сподели от своя страна Цветан Цветанов.
 
От Движение за права и свободи и Воля също взеха отношение по тематиката.
 
Движение за права и свободи желае оставката на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната естрада.
 
Карадайъ уточни, че Симеонов с доста свои изявления минава " алена граница ". Той дефинира изявлението му за майките на деца с увреждания като брутално и цинично.-->
 
Един вицепремиер изрече най-ужасните думи, които могат да се изрекат, казусът не е единствено политически, само че и честен, той е цивилизационен, разяснява водачът на Движение за права и свободи и добави, че ничии извинения към този момент не правят работа.
 
Такива като него нямат място освен във властта, само че и в политиката, присъединяване му в държавно управление на демократична България, правова страна по конституция, е неприемливо, съобщи Мустафа Карадайъ. Час по-скоро този вицепремиер би трябвало да си отиде, той е воденичен камък освен на шията на ГЕРБ, само че и на страната, с оставането му във властта България, с изключение на най-бедната, към този момент е и най-нехуманната страна в Европейски Съюз, добави той. Ако той не си отиде от властта, Движение за права и свободи ще предприеме следващи политически дейности, с цел да защитим демокрацията, да реанимираме държавността, съобщи Карадайъ.
 
В цивилизованите страни при такива прояви си потегля освен министър, само че и министър председател, уточни още водачът на Движение за права и свободи. Според него, с цел да не счупят структурата, ГЕРБ подлагат на риск страната.
 
Демокрацията у нас е в рецесия, държавността е в мъка, присъединяване на вицепремиера в разрушителния развой е съществено. В основаната обстановка има няколко благоприятни условия - или си отива един вицепремиер, или цялото държавно управление, или позорът е за цялата страна, разяснява още Карадайъ.
 
ВОЛЯ изиска оставките и на двамата вицепремиери от квотата на „ Обединени патриоти “ – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.
 
В декларация от името на парламентарната група водачът на партията Веселин Марешки осъди изявлението на Симеонов по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания, причисли се множеството претенции за неговата оставка.
 
Поиска обаче от поста да си тръгне и Каракачанов. Причината – водачът на Вътрешна македонска революционна организация е единственият, който изрази поддръжка за Симеонов.
 
„ Ние бяхме подведени, че в структурата на държавното управление са не имената, а програмата. Няма ли почтени хора в НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, които да застанат на тези позиции “, попита Марешки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР