Скандални снимки от спалнята му, на които се виждат пачки

...
Скандални снимки от спалнята му, на които се виждат пачки
Коментари Харесай

Куче влачи чекмедже - „Кръстникът“ си отива

Скандални фотоси от спалнята му, на които се виждат пачки от 500-еврови банкноти, щяха да доведат до следствие за пране на пари в една естествена страна-членка. Но не и в България “, - написа L`Express.

В цялата история на България нито един наш властник не е падал толкоз ниско. Дори към Тодор Живков западните издания се отнасяха уважително, без значение, че го описваха като водач от тоталитарен вид.

Само ние ли не проумяваме, че когато „ кръстник “ е отпред на страната ще бъдем постоянно най-бедната страна? Защото неговото схващане за ръководство е обири, операции, корупция, двуличие, агитация и все от този жанр. Ще сме най-болната нация, тъй като и парите за опазване на здравето се крадат. Продължителността на живот ще е най-ниска у нас, тъй като възрастните хора са оставени на ориста. Срутища ще задръстват пътища, а километър автомагистрала ще е на цената на диамантите от борсата в Антверпен, тъй като се крадат милиарди.

И ето го „ Кръстникът “ в Рилския манастир. Благодари на Бог, че му оказал помощ да завоюва изборите, тъй като доста хора дали своят вот за него. Минута по-късно декларира, че се отхвърля да е народен представител. Не му трябвала депутатска заплата, нито имунитет. Разбирате ли какъв брой е деградирал този вид – за него наличието в Народно събрание се показва в приемане на пари и имунитет. И през разум не му минава за приемане на закони и съблюдаване на конституционния ред и разделяне на управляващите. Не се сеща и за тези, които са го избрали и са очаквали, че той ще ги съставлява в Народно събрание. Не, няма да ги съставлява, нито ще пази техните ползи. Защото не му пука за тях. И за Бог не му пука, в случай че питате мен, само че обича да се прави на добър християнин - от боязън, или като пиар.

За „ Кръстника “ е по-важно да изчезне, да се скрие, с цел да не дава отговор за несполуките в ръководството и за разпада на страната. В Народното събрание оставя своите министри и неколцина пропагандисти, които да дават отговор на неуместните въпроси и евентуално някои от тях да поемат виновността за неговите зулуми.

Френското издание го назовава " Кръстника " на България, само че ми се коства, че това е е напълно тъкмо. " Кръстниците " в мафията въпреки всичко имат чест и достолепие, каквото в тази ситуация липсва. Дезертьор е уместно, само че ми се коства семпло. Лъжец? Вече е клиширано, тъй като той не стопира да лъже. Предател му отива, само че и то не е цялостно. Страхливец е много тъкмо, само че към него би трябвало да се прибавят и други. И се сещам за вапцаровото стихотворение „ Песен “, в което има израз: „ Свърна в гъстата гора и избяга като куче. “ Убиецът, който стреля от засада, бърза да се измъкне, да не остави следи, мръсникът...

Да предлагаш депутати в услуга на друга партия като картофи на пазара; да изпращаш дузина министри в малките екрани едновременно да облъчват феновете с агитация а ла 1956 година; да разиграваш нелепи сценки по какъв начин благодариш на Бог и да плюеш на вота на гласоподавателите си, с цел да си спасиш задника – това са долнопробни, само че и непростими неща. Да, разновидността „ избяга като куче “ ще му отива.

Не, не е не запомнил да вземе чекмеджето с пачките и златото. Куче влачи автобус, става: Куче влачи чекмедже.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР