Скандални разкрития за дейността на Главна дирекция Национална полиция“ в

...
Скандални разкрития за дейността на Главна дирекция Национална полиция“ в
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Рашков създал незаконна шпицкоманда в ГДНП, готвят тормоз на неудобни съдии и прокурори

Скандални разкрития за активността на Главна дирекция „ Национална полиция“ в последните месеци, получи ПИК от източници в службата. Под давлението на вътрешния министър, във фаворизираната от Бойко Рашков дирекция, е основана същинска шпицкоманда, чиято задача е да оказва непозволен напън над неуместни съдии и прокурори.

Работата на служителите на реда протича в цялостна нелегалност, тъй като по закон ГДНП няма пълномощия да реализира проверяващи дейности по отношение на магистрати. За да прикрият следите си, в ГДНП почнали „ създаването “ на близки родственици, членове на фамилиите и другари на висши съдии и прокурори, главно от столицата. Така разработките на шпицкомандата на Рашков официално не се водят против магистрати, въпреки точно тяхната професионална ангажираност да е повода за оперативния интерес на ГДНП.

Шпицкомандата в Националната полиция имала за задача да събира всякаква информация против съдии и прокурори и техния непосредствен кръг, като същата можело да се употребява в две посоки.

Ако се открият данни и за най-малкото нарушаване, даже от административен темперамент, то неотложно се пристъпва към сезиране на Национална агенция за приходите и други държавни институции. Много по-важна обаче била другата непозволено събирана информация – такава, която можело да послужи за фабрикуването на компромати, които щели да се изпращат на така наречен „ гражданско сдружение“ БОЕЦ на обвързвания с Цветан Василев Гошо от Видин. Протестърът, употребен от Рашков на процедура като „ пощенска кутия“, назад сезирал Министерство на вътрешните работи и по този начин създаването получавала легална форма на инспекция по реда на закона. Заради това, както само ПИК разкри, Георги Георгиев се хвалил по какъв начин има безграничен достъп до постройката на Министерство на вътрешните работи на ул. „ Шести септември “ в столицата.

Наред с това, че създаването на магистрати от ГДНП е изцяло нелегално, формираните против близки на съдиите и прокурорите инспекции, можели да служат за използването на специфични разследващи средства. Формално се подслушват „ близки – родственици или приятели“ на магистратите, само че „ закачено“ се оказват избрани съдии и прокурори, които от Министерство на вътрешните работи се готвят да шантажират.

Близки до властта медии главно уеб сайтове, които очевидно в последните месеци получават от Министерство на вътрешните работи документи, част от които представляващи следствена загадка, към този момент почнали и изявления против неуместни на Бойко Рашков съдии и държавни обвинител. С непозволени процесуални дейности против родственици и другари на магистратите, както и с очернящи имената публикации, министърът с 22 парцела на свое име, доста се надявал да всее ерес изключително в средите на прокурорите. По остарял тоталитарен обичай Рашков се надявал, че с цел да не бъдат унизени техни близки или да четат за себе си лъжи в разнообразни поръчкови медии, прокурори щели да си кооперират с шпицкомандата от ГДНП и да издигнат обвинявания на политически съперници на актуалните ръководещи и икономическите съперници на техните спонсори.

Източниците ни в ГДНП са безапелационни, че службата безусловно е превърната в „ бухалка“ на Министерство на вътрешните работи на Рашков, който имал мощно неодобрение от друга основна конструкция – ГДБОП. Причината – по огромната част от антимафиотите отказали под напън да образуват незаконосъобразни разработки. В ГДБОП имали опасения, че в случай че бъдат принудени да извършват „ мокрите поръчки “ на политическото управление на Министерство на вътрешните работи, освен, че скоро може да се разделят с постовете си, само че можело да се окажат в ролята на подсъдими.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР