Скандални разкрития на регионалния и вътрешния министър за спестени материали

...
Скандални разкрития на регионалния и вътрешния министър за спестени материали
Коментари Харесай

Държавата е загубила 40 милиона лева от лошата настилка на лотовете 2 и 3 на АМ Тракия

Скандални разкрития на районния и вътрешния министър за спестени материали при построяването на автомагистрала " Тракия ". Загуби от 40 млн. лева за страната са открити след инспекция на качеството на лот 2 и лот 3. Задачата на служебния кабинет в този момент е да се разбере кой е построил хотел за сметка на спестените пари за пътища.

Служители от двете министерства са взели проби от лот 2 и 3 на автомагистрала " Тракия ", които са изследвани в института по пътища и мостове. Още първите резултати от взетите проби са посочили, че оповестените работи са по-малко от заложените и че качеството е подозрително. Вътрешният министър Демерджиев уточни, че дебелината на пътното платно е доста по-малка, а материалите се разминават.

" Състоянието на тези два лота дава директно отражение на това, което се случва по пътищата и ние го виждаме всекидневно. За мен е мистерия за какво никой не направи старания да откри какво е вложено в Тракия. Тя към този момент е изпълнена, а, както виждате, за двата лота липсват 40 милиона лв. единствено от невложени материали ", сподели Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи.

Конкретните планове сочат, че за лот 2 липсват към 12,5% от материалите за пътя на стойност над 17 милиона лева, а от лот 3 липсват над 17% - на стойност над 23 милиона лева



" Очевидно имаме проблем с качеството на материалите.има навлажняване на леглото на пътя, което значи, че при всички положения материалите не са тези, които би трябвало да бъдат вложени ", сподели Иван Шишков,служебен министър на районното развиване.

Точно оценка за качеството на вложените материали в лот 2 и 3 на автомагистрала Тракия ще има след 10 дни когато ще приключат цялостните им проучвания.Факт е обаче, че гаранционните периоди за двата лота са изтекли и в този момент страната ще би трябвало да ремонтира тези сектори.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР