Скандалната обществена поръчка за покупка на машина за гасене на

...
Скандалната обществена поръчка за покупка на машина за гасене на
Коментари Харесай

Развръзка! Следите към фалшивата пожарна на "Господари на ефира", водят към... назначен от Плевнелиев! (СНИМКА)

Скандалната социална поръчка за покупка на машина за гасене на пожари, която през вчерашния ден бе разкрита от " Господари на ефира ", се оказа задействана по времето на служебния транспортен министър Кристиан Кръстев. Това разкриха пред БЛИЦ проверяващи, които работят по разплитането на случая. Документите за тръжната документи са стартирали при ръководството на Кръстев (на снимката), който бе част от кабинета " Райков " в интервала 13 март - 29 май 2013 година.

Въпреки късото ръководство, служебното държавно управление позволи грандиозни гафове, които към момента се разясняват в обществено-политическото пространство и потвърждават за следващ път, че този тип ръководство освен е несигурно, само че и основава удобна почва за корупционна среда.

Корупционен аромат се разнася и към покупката на пожарния автомобил, за която са пръснати грандиозните 1 856 936.20 лв..

Документите откриват по безапелационен метод, че машината е рискова за прилагане и на няколко пъти е влизала единствено в спешен режим.

По време на употребата й се е стигнало до сериозна обстановка, в която пожарникар е бил блокиран 7 минути в каросерията на пожарната, която се е заключила сама.

Явно машината е била много своенравна, защото огнеборците е трябвало да превключват скоростите й с удари, сходни на крошетата на Кличко.

Очаква се идните дни комфортът на Кръстев да бъде нарушен и той да бъде извикан на разпит в прокуратурата.

Не е изключено да се стигне и до покачване на обвиняване, в случай че виновността му бъде потвърдена с нужните доказателствени средства.

Ивайло КРАЧУНОВ

Скандалната пожарна е с пренабити номера

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР