Скандална среща между председателя на ВКС Лозан Панов и съдията

...
Скандална среща между председателя на ВКС Лозан Панов и съдията
Коментари Харесай

Преди мярката на Иванчева, лобира ли шефът на ВКС Лозан Панов за нея пред магистратите?!

Скандална среща сред ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов и съдията Даниела Росенова, която ще преглежда мярката за неотклонение на арестуваната по обвиняване в рушвет кметица на "Младост " Десислава Иванчева, се е случила в понеделник, научи БЛИЦ.

Двамата са разговаряли след неочакваното посещаване на Панов по време на доклада на Специализирания апелативен съд. Съдия номер 1 за първи път се е появил на доклад на Специализирания апелативен съд, а наличието му е озадачило даже представителя на Върховен касационен съд, който е бил по протокол на събитието. Според очевидци Панов е разговарял няколко минути с Росенова, което основава подозрения за вероятно указване на влияние по време на плануваното за през днешния ден правосъдно съвещание, на което юрист Марковски ще изиска Иванчева да бъде пусната от ареста.

Публична загадка е, че Иванчева гравитира към подмолното лоби на кръга "Капитал ", към което е причисляван и самият Панов. Днес на съвещанието на мярката за неотклонение се чака спецпрокуратурата да приложи специфичните разследващи средства, записани по време на интервенцията. Според информация на БЛИЦ в диалог сред Иванчева и някогашния кмет на "Младост " Петко Дюлгеров е засечена репликата: "Ваклин е подложен на колене ".

Още по-скандалното е, че пет минути преди Иванчева да бъде окована в белезници, тя се е обадила в общината и е споделила, че Ваклин "трябва да бъде оправен ". Спецпрокуратурата счита да приложи и голям брой други спомагателни доказателства за Иванчева и другите двама арестувани и се надява спецсъдът да вземе заслужено решение. През последните дни юристите на обвинените направиха същински тур из телевизионните студиа, с цел да изкарат почтени своите заможни клиенти, само че в последна сметка значими са доказателствата, а те сочат, че обвинените са направили закононарушенията, за които са упрекнати.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР