Скандалите в парламента не стихват. Този път те не са

...
Скандалите в парламента не стихват. Този път те не са
Коментари Харесай

Нов скандал в парламента – този път за върнати мигранти с присъди от Германия

Скандалите в Народното събрание не стихват. Този път те не са поради идната ротация, а след изнесени от Българска социалистическа партия данни за върнати у нас мигранти от Германия

На 8 февруари 2024 година екип от баварската държавна работа за леговище и репатриране, съпроводен от федералната полиция, реализира под наем полет от Мюнхен до София с 23 души, които трябваше да бъдат изправени пред съда . Сред тях бяха шестима българи , наказани за съществени закононарушения като убийства, тежки телесни повреди, полови закононарушения и други.

Корнелия Нинова заяви тази информация, като подчертава върху сериозността на обстановката . Вицепремиерът Мария Габриел обаче акцентира, че външното министерство няма пълномощия във връзка с наказателната отговорност и правосъдното съдействие , като насочи вниманието към Министерството на вътрешните работи.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ разяснява, че предупреждавал за сходен сюжет и подлага на критика държавното управление за обещанията, които не са били спазени . Въпроси бяха отправени и от Цвета Рангелова от „ Възраждане “ по отношение на местата, където са настанени незаконните мигранти и обещанията, направени по този въпрос.

Премиерът Николай Денков разгласи, че центровете за бежанци не са претъпкани и че няма заплаха от струпване на хора в тях

Скандалът обаче утихна, откакто Калин Стоянов, министър на вътрешните работи, разясни, че 18 от пристигналите лица са сирийски бежанци, а шестимата българи са депортирани от Германия след изтърпване на наказванията си .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР