Скандалите между ГЕРБ и кмета на София не стихват.Незабавно да

...
Скандалите между ГЕРБ и кмета на София не стихват.Незабавно да
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини кмета на София за затварянето на Симеоновския лифт

Скандалите сред ГЕРБ и кмета на София не стихват.

Незабавно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столична община, тъй като с това държание София ще си изгуби лифтовете. Това съобщи пред публицисти Георги Георгиев, заместник-председател на Столичния общински съвет, член на ГЕРБ, във връзка затварянето на Симеоновския въжен превоз.

По думите му резултатът от бездействието на кмета на София е затварянето на Симеоновския въжен превоз, написа novini.bg.

Договорът за приватизация на лифта се подписва на 26 юли 2007 година и тогава в Общинския съвет, взел решението за приватизация, няма нито един общински консултант на ГЕРБ. Обръщаме внимание на държанието на кмета от обществената му изненада, а също така приказват лъжи и заблуждават жителите, приемайки тезата на приватизатора, че срокът на приватизационния надзор бил изминал. Този период е 25 години, което значи, че е до 2032 година Столична община има всички права да упражнява надзор, с цел да може лифтът да работи, сподели още той.

По думите му казусът е в бездействието и в незнанието.

 „ Кметът на София и сътрудниците му би трябвало да прочетат контракта, с цел да схванат по какъв начин могат да защитят софиянци, а не да повтарят комфортната теза на приватизатора “, добави Георгиев.

Искаме на 25 май да има изключително съвещание, с цел да изслушаме кмета Васил Терзиев, настоя Антон Хекимян.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР