Скандали в залата за обслужване на клиенти на кадастъра в

...
Скандали в залата за обслужване на клиенти на кадастъра в
Коментари Харесай

„Каубойче” с два пистолета нахлул в агенцията за кадастър – кошмарът се разминал на косъм

Скандали в залата за обслужване на клиенти на кадастъра в София. Заради напускането на качествени чиновници, службата бави скиците на жителите, оповестява bTV.

Константин Иванов е строителен бизнесмен. От шест месеца не може да стартира своя градеж в София, поради неточност в кадастралната карта.

„ 30-дневен период, а към този момент 6 месеца не са го създали. На всеки втори българин като е правена кадастралната карта, са му комплицирани имотните граници. Всеки втори има този проблем”, изясни той.

Една брокерка на недвижими парцели получила неверна схема. „ Подала съм за три дни бърза поръчка, платила съм си, очаквам времето да изтече, пристигам и взимам същата нелепост. Не са нанесени корекциите, които желая. И които би трябвало да бъдат нанесени”, уточни тя.

И различен има сходен проблем. „ От 19 януари очаквам схема. Една седмица, а те станаха четири по три, хайде 12 седмици. И още няма и в този момент узнавам на гишето, че някакво изследване е обещано да се прави”, споделя Цветко Славов.

Според управлението на организацията закъснение има единствено при по-сложните скици и корекции, а най-масовата услуга – схема, нужна за договорка да вземем за пример, рядко има забавяния.

Инж. Михаил Киров, който е изпълнителен шеф на Агенция по геодезия, картография и кадастър, съобщи, че има закъснение сега, тъй като имат към 6000 заявки, а сега към 7000. „ Които сега се обслужва от 42 индивида, а от които преписки вършат към 12 индивида. Не можем да поемем с този личен състав с неналичието на положителни фрагменти, тъй като изтичат и към частни компании, не можем да повишим заплащането. За една година са напуснали 28 индивида, цяла работа се е подменила”, уточни Киров. По думите му причина за напускането е напрежението и честите кавги.

В края на 2016 година любителски клип, сниман в чакалнята за жители сподели до какви крайности се стига в залата за обслужване.

В началото на тази седмица отново е имало скандал.

„ Стана заплашителен скандал на другото гише, тъй като вътре стана безредица, сотаджии. Едно момченце " каубойче " с два револвера влезна, изви ми рамото. Казах му: „ Както ми е на 200 кръвното и ми извиваш ръката, ще получа инфаркт и ще влезеш в затвора”. Тук някой ден, не дай си Боже, някой ще почине в тая агенция”, изясни Иванов.

Директорът на кадастъра съобщи, че се работи интензивно с министерството за нови бройки. „ Вчера бяхме с министъра на среща. Предоставихме нов отчет за положението на организацията за казуса с фрагментите и то подготвени фрагменти, тъй като, в случай че тука имаме 50 индивида подготвени, тези хора няма да чакат навън.”

По-достойно възнаграждение за привличане на качествени експерти и повече личен състав. От това се нуждае едно от най-натоварените държавни институции, с цел да може да предлага бърза и качествена услуга на жителите. А поради горещия заможен пазар, търсещите услугата са се нараснали с над 10% единствено за последния месец.

От кадастъра приканват жителите да ревизират статуса на преписките си онлайн и да не се натрупат преди гишетата за тази инспекция.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР