Скандали по плажовете посред зима. След емблематичния плаж от филма

...
Скандали по плажовете посред зима. След емблематичния плаж от филма
Коментари Харесай

Кметът на Царево за Арапя: Личното мнение няма значение, в съда важат документите

Скандали по плажовете измежду зима. След емблематичния плаж от кино лентата " Оркестър без име ", в строителна площадка се трансформира и терен до къмпинг „ Арапя”. Тежка строителна техника дълбае основи за информационна техника, на мястото на изсечени десетки борови дървета, сложени са основите на солидни постройки, споделя Нова телевизия в собствен репортаж.
" Личното ми мнение, че тук не би трябвало да има градеж, само че в съда важат документите ", съобщи кметът на Царево Георги Лапчев за градежа на къмпинг " Арапя ". По думите му инспекциите вървят под шапката на бъдещите избори:
" Много е елементарно да се пришият остарели неточности на настоящето ръководство, доста е елементарно да се политизира. Моето персонално мнение и това на хората нямат никаква стойност в съда, тъй като там важат документите . По документи това е урегулиран аграрен парцел и това се е случило преди 2007 година. Тези хора, които са в този момент са на паветата, са разрешили ", сподели още Лапчев.
Инвеститорът на градежа Георги Атанасов съобщи, че от боровата горичка край къмпинга се махат единствено болните дървета. " Тези дървета са отпътували, по този начин или другояче, ние отстраняваме това, което не е живо дърво - те са рискови за хората. Има ветрове, след това ние ще сме отговорни ".
В ефира на bTV конституционният арбитър Атанас Семов съобщи, че има неприятното чувство, че гледа фрагменти от Алепо от Сирия. " Същото опустошение и произвол, чувство за безотговорност и безизходност. Не може да има подозрение, че опазването на околната среда е конституционна полезност. Големият въпрос е дали може да реагираме на време ".
Помолен да разяснява думите на кмета на Царево, че персоналното мнение няма значение в съда, а документите Семов отговори: " И България по документите е правова страна . Тази гора демонстрира, че и на нашата страна ще ѝ трябват 40-50 години, с цел да стане правова ".
Според Семов България няма да бъде правова страна, " до момента в който подценяваме Закона, до момента в който позволяваме, че Законът е врата в полето, до момента в който отношението към казуса е към нещо по документа, което ни пречи да си подредим живота персонално ".
По-рано пред Нова телевизия Лапчев посочи, че о бщо 13 вили ще бъдат построени на брега край „ Арапя” . Той увери, че всички строителни действия там са законни . Първото позволение на вложителя било издадено през 2007 година
" Първоначално заложените параметри са големи. Тук е трябвало да има голям билдинг с повърхност 20 000 км. м. Сега обектът ще бъде четири пъти по-малък. Това е контрактувано след дълги диалози с инвеститора”, сподели още Лапчев.
Той бе безапелационен, че няма желание да се изяснява и оправдава за това, че съблюдава закона, допускайки строителството на „ Арапя”. И добави, че към този момент е сезирал прокуратурата, с цел да извърши и тя инспекция . „ Когато е спазено цялото законодателство в България и Европейски Съюз, да не издам позволение, значи да превиша правата си”, разяснява Лапчев.
Той прикани за скорошно приемане на общ организационен проект на общината. Към момента подобен липсвал поради тъжби от природозащитници.
Междувременно в изявление за кметът уточни, че казусът с " Арапя " е частен парцел с всички нужни позволения.

Когато се е раздавала земята, никой в България не е коментирал думата " дюна ". Това посочи в ефира на Нова телевизия и кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Този терен е бил лозе и е възобновен на някой, който е предявил рекламация към него. На еколозите някой вкара в устата думата " дюна ". В случая с къмпинга си има отвред закононарушение , разясни още градоначалникът.
Там, където е теренът на " Градина ", там, където ще се прави този ресторант - там няма дюна. Там си беше равнища. Всички екологични процедури минават прецизно, сподели Рейзи.

По думите му казусът " Алепу " е почнал със свлачището, което се образува там. Районът, който се обработва сега, не е плаж. Ако има встъпване в зоната на плажа, то ще бъде поправено, тъй че плажът да може да се употребява, увери кметът.
Междувременно стана ясно, че през днешния ден следва инспекция върху строителството по къмпингите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР