Скандален случай от Велинград. Полагане на асфалт по време на

...
Скандален случай от Велинград. Полагане на асфалт по време на
Коментари Харесай

Във Велинград асфалтират върху сняг

Скандален случай от Велинград.

Полагане на асфалт по време на изобилен снеговалеж. За този парадокс алармират поданици на града, които снимали и клип. Те са възмутени, че улиците им се асфалтират с пари от Европа и питат дали ремонтът ще е първокласен и дали още веднъж данъкоплатците ще би трябвало да връщат пари на Европа поради грешките на други, предава NOVA.

Свидетели на неуместната обстановка стават десетки поданици на велинградския квартал “Каменница “, чиято улица пред домовете им сега се ремонтира. Трасето свързва входа на града с квартала и през него минава голям поток от коли. Според жителите строителната компания поставя асфалта, без да съблюдава софтуерните условия.

Строителната компания, която прави ремонта на улиците във Велинград, неотдавна стана известна със скандалното асфалтиране на сектор от автомагистрала “Тракия “, за който депутати от Българска социалистическа партия споделиха, че настилката там е направена като юфка. Собственикът на компанията твърди, че ремонт на пътя по време на снеговалеж не е казус и не вижда проблем в това.

Ремонтът на три улици във Велинград се прави с пари от Европа – 2,6 милиона лв.. Общината, която е възложител на поръчката, няма да глоби компанията, тъй като не счита, че има нарушавания.

От компанията, извършваща надзора, обявиха, че няма проблем с основата, само че все пак ще създадат спомагателна инспекция, с цел да открият дали положеният към този момент асфалт дава отговор на техническите условия. Най-големият боязън на хората е след месеци на асфалта да не цъфнат дупки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР