Скандален сигнал за самоуправство, конфликт на интереси, злоупотреба със служебно

...
Скандален сигнал за самоуправство, конфликт на интереси, злоупотреба със служебно
Коментари Харесай

Гърми скандал: За 500 хил.лв. държавата построила “частен” път на зам.-областния управител на Стара Загора Методи Марков. Той си купил 25 дка общинска земя на цената на iPhone 15

Скандален сигнал за безчинство, спор на ползи, корист със служебно състояние и непозволено отклонение на бюджетни средства за персонални цели от страна на зам.-областния шеф на Стара Загора Методи Марков,  дойде на публицистичната ни поща.

 

Подателите на жалбата настояват, че през 2022 година, когато Марков е бил зам.-кмет на Мъглиж, се е възползвал от служебното си състояние с цел да издейства първокласен ремонт на правата сред тамошните села Шаново и Люляк, на стойност малко повече от 500 хиляди лева Пътят води не къде да е, а право до частният му стрелбищен комплекс  «Прошутър» в с. Шаново, пишат скандализираните съграждани. Според тях доста по-належащи за ремонт пътища, които свързват дребните обитаеми места с общината и регионалния център са били “отсвирени ” и лишени от финансиране, с цел да може актуалният зам.-областен шеф на Стара Загора да лустроса персоналния си стрелкови комплекс.

 

Потвърждение на сигнала намерихме и в една от фейсбук групите на община Мъглиж. Потребител, чието име пазим в редакцията, написа следното (бел. ред.: резервираме достоверния правопис на автора): “….Защо се вършат търгове в с. Шаново и ти, Методи Марков участваш в тях, и ги печелиш? Защо се направи тази автомагистрала до стрелбището ти с 20см асфалт, по която не пътува никой с изключение на ти, до момента в който пътищата в общината са в окаяно положение? Можеше да се направи с асфалта от твоя път Сушилните, с. Юлиево, с. Дъбово, всички други пътища са по-належащи. Който те е поставил за зам.-областен шеф ум няма. ТEЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ АКО ВСИЧКИ РЪКОВОДИТЕЛИ СА КАТО Върховен административен съд - НЕКАДЪРНИЦИ!… ”

 

Строителството, от което съгласно подателите, се е облажил самият Методи Марков, е част от план за рехабилитация и реорганизация на общинската пътна мрежа в Мъглиж. Парите идват с подписа на Държавен фонд “Земеделие ” по ПРСР на обща стойност 5 811 593,51 лв.. Книжата са направени от общинската администрация и кметският екип на община Мъглиж, част от който по това е бил Марков. Това значи, че е доста евентуално той да се е възползвал от високия си пост, акцентирайки кои са предпочитаните за асфалтиране междуселски прави. Докато жителите на Сушилните, Юлиево и Дъбово пукат гуми и катастрофират по разрушени селски пътища, зам.-областният шеф на Стара Загора ще се вози като бей по мазния нов асфалт, гневят се хората.

 

Екипът ни потегли по следите на фейсбук обявата, твърдяща, че търговете в с. Шаново се печелят от въпросния Методи Марков, който прочие в миналото е бил кметски наместник там. Проверка в имотния указател сподели, че на 24 юли 2023 година, малко след встъпването си като зам.-областен шеф, сдружението с нестопанска цел “МСАкадемия ”, в чиято администрация е героят на днешния ни роман, си купува 25 000 кв. м. (бел. ред.: 25 дка) имот плюс постройка в селото за сумата от 3 520 лева - съвсем колкото коства новият iPhone 15. Продавач е не какъв да е, а община Мъглиж, която е под “шапката ” на Областната администрация в Стара Загора. Как, кой и за какво харизва за жълти стотинки златните тракийски ниви, оставяме на ДАНС, Министерство на вътрешните работи, КОНПИ и персонално на министър-председателя Николай Денков да отговорят.

 

Кой е Методи Марков?

Преди да бъде назначен от сглобката на сладкия държавен пост през лятото на 2023 година, той е бил поредно зам.-кмет на гр. Мъглиж и кметски наместник в с. Шаново, обл. Стара Загора. Вън от публичните си функционалности, Марков развива сладостен бизнес в региона на спортната пукотевица посредством присъединяване си в Стрелкови клуб “Ронин ” - Стара Загора и Сдружение с нестопанска цел “МСАкадемия ”. В това си качество той участва в ръководството на частното стрелбище по динамична пукотевица «Прошутър» с. Шаново, общ. Мъглиж, което е главен обект в актуалното журналистическо следствие. Екипът ни ревизира сигнал, че там се употребяват противозаконни патрони, купени без документи и импортирани контрабандно през Италия от лица, свързани със стрелкови клуб “Winners ”, от чието име Марков се състезава. Очакваме реакция от Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи на наше питане по тематиката.

 

Злите езици настояват, че откогато е част от управлението на Областната администрация в Стара Загора, той бил вдигнал мерника на тогавашния си началник – кмета на Мъглиж Душо Гавазов. Въпреки, че двамата са съпартийци, Марков му гонел карез поради неуредени финансови въпроси и настройвал членската маса в региона против него.

 

Мъжкарското занимание по ров, двоен ров и скейт, (както е професионалният термин за този тип спортна стрелба) на старозагорския зам.-областен шеф, най-вероятно е обвързвано с предишното му на чиновник в тогавашната Националната работа по сигурност, от където, съгласно наши източници в редиците на родното ФБР, е бил другарски посъветван да напусне с цел да не му бъде наложено дисциплинарно уволняване.

 

Веднъж нагазил в дълбоките води на локалната власт, Марков работи със забележителен обсег. В качеството си на зам.-кмет на Мъглиж той еднолично разпореждал да се съборят домовете на извънредно небогати ромски фамилии, които имали наглостта да не гласоподават за него, описват консуматори във фейсбук. По същия метод отказал да даде остарели керемиди на бедна бабичка, която му се примолила  да си стегне къщурката за зимата. Отговорът бил, че керемиди се поставят единствено на негови симпатизанти, а клетата баба била от опозицията.

 

Не по-малко скандална е и спортната биография на Марков, издадоха хора от оръжейните среди. Противно на публичните си задължения като член на федерацията по IPSC-динамична пукотевица, една вечер кьоркютюк пийнал, зам.-областният шеф на Стара Загора вади оръжие и стреля сватбарската в дискотека. Въпреки високия си пост, юнакът изяжда редовен пердах и бива позорно изпъден. От фейсбук е видно, че клубът му по clay shooting “Winners ” е изключен от БФТС. Методи пък е лишен от спортни права по ров, двоен ров и скейт ров за 3 години поради уронване престижа на този спорт.

 

Дали и по кое време Министерски съвет ще изиска оставката на разпищолилия се мъглижки дерибей, оставаме в очакване. В идващ материал сме Ви подготвили забавни разкрития за имотния хал на Методи Марков.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР