Скандален клип в социалните мрежи показва бой между родители след

...
Скандален клип в социалните мрежи показва бой между родители след
Коментари Харесай

Илко Пиргов: Спортът е една игра, няма нищо на всяка цена

Скандален клип в обществените мрежи демонстрира пердах сред родители след футболна среща. Става въпрос за юношеските обединения до 16 години на тимовете на Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик.

Двубоят приключва в с триумф с 4:1 за " черно-белите " от Лаута. Различни са версиите за повода, довела до ескалиране на напрежението.

От пловдивския клуб излязоха с публична позиция по случая.

" По време на всичките 90 минути избрани родители (фенове) на Хебър не спираха да викат нецивилизовано при съвсем всяко присъждане на съдията, без значение дали е правилно или неверно. Впечатление правеше един съответен човек, който в хода на мача отправяше обидни прилагателни както към основния арбитър, по този начин и към юношите на " Локомотив "! Недопустимо! В тази връзка той на няколко пъти влизаше в вербален спор с родители на домакините, не обръщаше внимание и на забележките на защитата ", се споделя в позицията на пловдивчани.

От Хебър също излязоха с публично документално мнение, в което декларират, че случилото се е неприемливо и отхвърлиха версията на почитатели на Локомотив, че подстрекаването е тръгнало от техните последователи.

Спортният шеф на Локомотив Пловдив – Илко Пиргов, станал очевидец на случая изрече мнението си пред камерата на Българска национална телевизия.

" Мачът мина обикновено, имаше един човек с бяла тениска, който цялостен мач беще на крачки от страничния арбитър, не спря да вика, да крещи. Свърши мачът, изчаках представител на БФС, тръгнахме с него, сега, в който стигнах до паркинга видях препирня, ръкопашен пердах. Вече се беше стигнало до някаква разпра, и за няколко минути се поуспокоиха нещата, това като свидетел мога да кажа ", съобщи Пиргов.

" Искам да изключа разновидността някой от нашите почитатели да е направил първата крачка. Говоря за детско-юношески футбол. Моля родителите на деца в юношеските тимове, дано бъдем малко по-толерантни, спортът е една игра, няма нищо непременно. Утре е нов ден. Трябва да даваме с нашия образец да даваме верните насоки на нащите деца в живота ", безапелационен бе Илко Пиргов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР