Скандален дебат за вторите пенсии от по 30 лева се

...
Скандален дебат за вторите пенсии от по 30 лева се
Коментари Харесай

Огромен скандал в ефира за пенсиите по 30 лева! Експерт: Тези пари не са мизерни, защото...

Скандален спор за вторите пенсии от по 30 лв. се организира одеве в предаването „ Здравей, България ” по Нова Тв. Както е известно, право на такива пенсии ще имат родените в интервала 1960/1965, които се обезпечават от 2002 година насам.

Водещият Виктор Николаев означи, че тези 30 лв. са мизерни, само че бе опониран от ръководителя на Управителния съвет на пенсионно-осигурителна компания Даниела Петкова.

„ Въпросните 30 лв. не са мизерни, в случай че родените в интервала 1960/1965 хора се обезпечават на заплати сред 200 и 600 лв.. Излиза, че против мизерна вноска, получават мизерна пенсия. За тази категория хора от втория дирек, вноската не е била 5 % от техните приходи. Например на заплата приблизително 400 лв., те не са правили вноска по 20 лв., а по-малко. Така че въз основата на тези 400 лв., сходни пенсии не са мизерни пари ”, сподели Петкова.

В отговор Виктор Николаев означи с подигравка: " Даже са им доста, в този момент разбрах "

Бившият финансов министър Христина Вучева пък добави:



„ Някога съгласно финансовия принцип 100 лв. пенсия можеше да скочи четворно или петорно. Но рецесията през 2008-а унищожи вярата, че финансовият пазар прави чудеса. След 2008 и 2009 година финансовият прицип към този момент не демонстрира подобен напредък и приходи, и загуби своя мирис. ”

Даниела Петкова посочи, че не всички бъдещи пенсионери ще получават по 30 и 50 лв., защото има записано, че някои могат да получават и по 100 лв..

„ Казвате 100 лв., като че ли 1000 ще получават ”, контрира я Аделина Радева.

„ При 20 лв. обезпечаване това е действителността. Според финансовия принцип колкото се заплаща, толкоз се получава ”, отговори Петкова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР