Скандалът в плуването продължава да тресе българския спорт. Днес се

...
Скандалът в плуването продължава да тресе българския спорт. Днес се
Коментари Харесай

Скандалът в плуването: Изтече смущаваш запис, свързан с пробите?

Скандалът в плуването продължава да тресе българския спорт. Днес се организира среща сред тримата уличени в приложимост на неразрешени субстанции плувци - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, техните родители, управлението на федерацията, както и треньорския и медицинския щаб.

bTV се снабди със запис от срещата, на която президентът на централата Георги Аврамчев убеждава спортистите, че е щял да ги скрие от допинг инспекцията, в случай че е знаел, че е имало късмет да дадат позитивни проби.
 Лекарят на националния тим по плуване Любомир Петров: Става въпрос за общо 33 таблетки, ние даваме по 14
Лекарят на националния тим по плуване: Става въпрос за общо 33 таблетки, ние даваме по 14

" Това не са 33 разнообразни препарата. 10 са другите препарата "

" Ти мислиш ли, че в случай че ние сме давали - имам поради допинг, нещо - ще ви пуснеме на проби? Че тогава можем да ви скрием! Говорим си неща едно към едно. Така ли е? Ти най-малко си вътре в тима и знаеш ", споделя Аврамчев на записа от срещата.

Самият Аврамчев разяснява думите си: " Това, което е записано, може да е моят глас, може и да не е. Не знам къде е записан. Не съм казвал такива неща и не мога да го скрия. Както виждате, не съм го скрил, тъй като се е явил на допинг проба. Не аз дефинирам кой да се явява на допинг проба ", сподели президентът пред bTV.

Член 6, точка 9 от Наредбата на антидопинговата активност гласи, че нарушаване на разпоредбите е: " Съдействие, подстрекателство, подкрепяне, подбудителство, прикриване и всеки различен тип съзнателно съучастничество или опит за съучастничество от състезател и друго лице ".
 Председателят на федерацията по плуване: Вярвам и постоянно съм вярвал на тези момчета
Председателят на федерацията по плуване: Вярвам и постоянно съм вярвал на тези момчета

" Случаят е чудноват "

" По разпоредба федерацията не знае по кое време ще се организира тестването и кои състезатели ще бъдат тествани. Има отнемане от права, в случай че обещано длъжностно лице от федерацията е взело участие в такова прикриване на играч, има наказване за съответното длъжностно лице. И то отговорността е персонална. Юридическото лице, министърът на спорта да отнеме лиценза на федерацията ", разяснява пред медията доктор Виолета Заркова - изпълнителен шеф на Антидопинговия център.

Утре се чака федерацията по плуване да даде конференция в 11 часа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР