Скандалът в Народния театър Иван Вазов“ се пренесе в съда.

...
Скандалът в Народния театър Иван Вазов“ се пренесе в съда.
Коментари Харесай

Две дела вече са в съда след скандалите в Народния театър

Скандалът в Народния спектакъл " Иван Вазов “ се придвижи в съда. След като месеци наред обществеността беше очевидец на задълбочаващия се спор сред шефа Васил Василев и режисьора Александър Морфов, довел освен до дисциплинарното му уволняване, само че и до разделяне в гилдията, в този момент в разногласието беше забъркан и съдът.

В Софийския областен съд са формирани две каузи по отношение на напрежението сред Морфов и Василев, написа " Лекс “.

Първото е по иск на артиста Валери Йорданов против Васил Василев. Йорданов твърди, че здравословното му положение съществено се е влошило, откакто научил, че е почнала инспекция против неговия " нравствен татко “ Александър Морфов. Заради това той е завел дело за претърпени неимуществени вреди като претендира обезщетение от 10 000 лева, само че към този момент е предявил непълен иск за 1000 лева

Второто дело е по просба на шефа на театъра, който се почувствал афектиран от изявление на артиста Камен Донев, който в изявление пред bTV нарекъл Василев " шушумига “, " човечец “ и споделил, че " не е непокътнат човек “. Директорът на Народния спектакъл упорства Донев да бъде приет за отговорен за засегнатост и да му заплати 2500 лева за породени неимуществени вреди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР