Скандалът в българската борба приключи с изпращането на Тайбе Юсеин

...
Скандалът в българската борба приключи с изпращането на Тайбе Юсеин
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин ще представлява България на Европейското по борба до 62 кг.

Скандалът в българската битка завърши с изпращането на Тайбе Юсеин на Европейското състезание в категория до 62 кг.

Днес двете със международната шампионка до 59 кг. Биляна Дудова трябваше да премерят сили в решителен мач, само че единствено Юсеин се е явила на на формалното претегляне.

Още в събота треньорът на Дудова Георги Калчев загатна, че до конфликт няма да се стигне, защото състезателката от 10 дни не тренира е в отмора в родното си място, " откакто бе взето непозволено решение да не взе участие на европейското. "  

" Психиката е най-важното нещо в едно съревнование, " написа той в намерено писмо до управлението. " Едно следващо мятане в поредна стресова обстановка, ден пред отпътуването им за Екологичен потенциал, без значение коя победи, неизбежни би им се отразило на резултата на самото Екологичен потенциал. Пожелаваме триумф на Тайбе! И нека завоюва ново злато за България, тъй като го заслужава. "  

Темата набра известност, когато самата Дудова описа за случая пред Българска телеграфна агенция през предходната седмица. Двете с Юсеин са с подравнен баланс за годината и трябваше да дефинират в пряк дуел коя ще отиде на Европейското, само че на 18-и март съперничката ѝ не съумя да премине сполучливо кантара и все пак получи мястото в тима, който ще съставлява България в Будапеща сред 28 март и 3 април.

Тогава Дудова, която има четири европейски и една международна купа, уточни като причина за решението обстоятелството, че не се приготвя с наставника на националите Петър Касабов, а със своя персонален треньор Георги Калчев. Тя описа за систематично незаслужено отношение към нея от страна на Касабов и БФБ, а най-титулуваният български герой в свободен жанр и почетен президент на федерацията Валентин Йорданов разгласи, че напуща УС в митинг против събитията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР