Скандалът със снимката на принцесата на Уелс - т.нар Фотогейт,

...
Скандалът със снимката на принцесата на Уелс - т.нар Фотогейт,
Коментари Харесай

Скандалът със снимката на Кейт Мидълтън: Нов период в отношенията между кралското семейство и медиите

Скандалът със фотографията на принцесата на Уелс - т.нар " Фотогейт ", е знак за нов интервал в връзките сред кралското семейство и медиите, заяви АП. За монархията става все по-трудно да реализира надзор в епохата на обществените мрежи. 

Британските печатни медии излязоха със заглавия като " Снимка на безпорядък " ( " Дейли мирър " ) и " Оставете Кейт " ( " Сън " ). Според таблоида " Сън " тролове в обществените мрежи са тормозили бъдещата кралица.

Дворецът е употребявал фотографията на Кейт и нейните деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, с цел да означи Деня на майката във Англия. Семейната фотография е направена от принц Уилям, а задачата е била да бъдат понижени спекулациите към здравето на принцесата на Уелс. Преди съвсем два месеца Кейт се подложи на коремна интервенция. 

Няколко часа след публикуването на фотографията Асошиейтед прес я смъкна поради опасения от цифрова обработка, несъвместима със стандартите на осведомителната организация. Други огромни организации - Гети, Ройтерс, Агенция Франс Прес и Пи Ей, също смъкнаха фотографията. 

Кейт се извини в понеделник, изтъквайки, че като доста фенове фотографи си разрешава да опитва с редактирането на фотоси. В изказване в обществена мрежа принцесата се извини за объркването, което е предизвикала фотографията на фамилията ѝ. 

Британската монархия има дълга и спорна връзка с медиите. В продължение на десетилетия кралското семейство успяваше да упражнява надзор. През 30-те години на 20-и век сантименталната връзка сред крал Едуард Осми и разведената американка Уолис Симпсън става мотив за заглавия на първа страница в Съединени американски щати, само че е едва отразявана във Англия до времето на абдикацията на краля. 

Принцовете Уилям и Хари упрекваха медиите в тормоз над майка им, починалата принцеса Даяна, и даже смятаха папараците за отговорни за нейната гибел при автомобилна злополука през 1997 г. 

Принц Хари се реалокира дружно със брачната половинка си Меган в Калифорния през 2020 година, само че в това време заведе дело против няколко вестника за хакване на телефона му, както и за други противозаконни дейности. Хари нападна медиите непосредствено в телевизионни изявленията, в документална поредност на " Нетфликс ", отдадена на фамилията му, и в мемоарната си книга " Резервният ". Принцът упреква пресата в расистко отношение към Меган и в тормоз, сходен на този, претърпян от принцеса Даяна. 

Adobe Stock Price Soars Amid Kate Middleton's Photoshop Fail
— Roadches webmasterhonda (@Roadches)
В изявление пред Би Би Си, обещано от самата Даяна след края на брака ѝ с принц Чарлз през 90-те, принцесата сподели: " В този брак бяхме трима " , имайки поради връзката на принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс, актуалната английска кралица. Същата тактичност - да приказва на света през телевизионния екран, беше употребена и от принц Андрю през 2019 година, още веднъж пред Би Би Си, във връзка другарството му с обвинявания в педофилия Джефри Епстийн. Интервюто беше пагубно, а по-късно принцът разгласи, че се отдръпва от обществените си отговорности. 

Смъртта на принцеса Даяна шокира и монархията, и пресата. Британските медии оставиха на мира Уилям и Хари. Тази процедура на деликатно отразяване продължи и с децата на Уилям и Кейт.

Британските медии станаха доста деликатни с потреблението на папарашки фотоси. Снимка на принцесата на Уелс в колата на майка ѝ, направена през предходната седмица, беше оповестена в Съединени американски щати, само че не и във Англия.  

В ерата на обществените мрежи, характеризираща се с демократично, само че и безредно отразяване, дворецът взе рискованото решение да оповестява малко информация за здравословното положение на принцесата. 

Kate Middleton is 'struggling to deal with Photoshop furore' via
— Heather Venter (@heather_venter)
Кралското семейство постоянно е било обект на клюки и тайни теории, като да вземем за пример тази за убийството на принцеса Даяна. 

" Най-сериозното следствие за принцесата на Уелс и монархията във връзка фотографията, обработена с фотошоп, е ерозията на доверие " , сподели Стефани Бейкър, социолог от университета в Лондон. 

Независимо от натиска, дворецът разгласи, че няма да даде оригинала на фамилната фотография. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР