Скандалът с митниците. Правителството предлага на президента Румен Радев Живко

...
Скандалът с митниците. Правителството предлага на президента Румен Радев Живко
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Познавам Марин Димитров от 2021 г., подавал е сигнал срещу Мирослав Найденов

Скандалът с митниците. Правителството предлага на президента Румен Радев Живко Коцев да бъде освободен от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Първото решение на служебния кабинет е взето на автограф, оповестиха от държавната осведомителна работа.

По-рано през днешния ден пък заместник-председателят на Върховния касационен съд Лада Паунова изпрати на прокурор Даниела Талева сигнала на към този момент някогашния министър председател Николай Денков с изказванията, че Борислав Сарафов е оказал напън върху Коцев да си подаде оставката.

В претекстовете, с които Лада Паунова изпраща сигнала на някогашния министър председател Денков до Даниела Талева, е записано, че в писмото се съдържат данни, които пораждат подозрения за вероятно осъществено закононарушение от Борислав Сарафов.

Следва Талева да извърши инспекция, след което да реши дали да образува или да откаже образуването на досъдебно произвеждане. Днес Бойко Рашков обвърза изказванията за напън над Живко Коцев с показанията му като очевидец по следствието против Петя Банкова, татко и наследник Димитрови и Никола Николов - Паскал.

Рашков съобщи, че познава Димитрови от 2021 година, когато Марин Димитров подал сигнал за рушвет, признат от Мирослав Найденов през 2009 година. Твърди още, че нито като вътрешен министър, нито в този момент е получавал информация, че татко и наследник Димитрови имат нещо общо с контрабанда на цигари.

" И в никакъв случай сред нас не е воден диалог и аз не съм проявявал интерес, защото ние не сме били толкоз близки, с цел да се интересувам с какво се занимава, с кой живее, къде живее и така нататък ", съобщи Бойко Рашков, народен представител от ПП-ДБ.

Рашков разяснява пред Българска национална телевизия и показанията на Живко Коцев като неизвестен очевидец по следствието против Петя Банкова, Никола Николов - Паскал и Марин и Стефан Димитрови.

Шокиран ли сте от показанията на господин Живко Коцев, който споделя, че е поддържал положителни другарски връзки с Димитрови поради вас?

" Ама аз това не мога да си го обясня. Ако някой е направил ликвидиране и основният секретар научи за това - поради преданост към мен ще поддържа връзка с тези, които са направили закононарушението ли, това ми се коства нелогично. И ми се коства, че тези изказвания, които направи господин Коцев, са резултат на натиска, който е извършен върху него от и.ф. на основен прокурор, ръководител на КОНПИ и други лица ", съобщи Бойко Рашков.

Рашков отхвърля да е получавал дарове от татко и наследник Димитрови.

" У нас са идвали постоянно на моите празници доста посетители и аз не съм върнал никой. Може би съгласно вашите разбирания, когато някой ми позвъни на рождения ден да ме поздрави, аз би трябвало да сортирам - един да приема, различен да върна. Това не е мой нрав. И изпадаме в клеветничество, каквото желае да насади прокуратурата, аз нямам какво повече да кажа, благодаря ви доста ", сподели още Бойко Рашков.

Той отхвърли да разяснява фотосите на татко и наследник Димитрови с него, които се популяризират в общественото пространство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР