Скандалът с фалшивата изложба в столичната галерия Структура се разраства

...
Скандалът с фалшивата изложба в столичната галерия Структура се разраства
Коментари Харесай

`Това е следващо ниво плагиатство`, заяви ограбената френска артистка за фалшивата изложба в София

 Гаврата с българския модернизъм: съзнателно закононарушение или неумишлена несръчност  Галерия Структура за лъжливата галерия: Станахме жертва на машинация, ще сезираме прокуратурата  Лъжлива галерия показва Сирак Скитник с картина от Кама Сутра
Скандалът с подправената галерия в столичната изложба " Структура " се разраства и в международен мащаб. Ден, откакто се разбра, че изложбата под управлението на така наречен изкуствоведка Мария Василева демонстрира илюстрация от Кама Сутра на френската артистка Малика Фавър (наред с редица други), само че подписана като творба на Сирак Скитник - ограбената художничка се оплака в Туитър от случая.

От през вчерашния ден обаче новината попадна и в английските медии, за които Малика разяснява станалото:

" Почти те кара да се усъмниш в себе си за елементи от секундата, само че тогава осъзнаваш, че - не, това в действителност е невероятно. Но аз не съм единствената. Доколкото знам, това се е случило с двама или повече актьори в изложбата. Ние всички творим на една и съща сцена в актуалната илюстрация. Крадецът очевидно има усет ", споделя тя пред " Метро ".

Художничката прибавя, че самата тя в никакъв случай не е чувала за Сирак Скитник, само че станалото е " един тип комплимент ": " Поласкана съм. Случилото се е забавно, защото те кара да се замислиш за границата сред актуалната илюстрация и изящното изкуство. То обръща нещата с краката нагоре. Даже бих желала да владея (бел.ред. - фалшифицираната) работата. Ще е много занимателно. Но явно тя ще би трябвало да изчезне ".

По-рано в обществените мрежи Малика се възмути и съобщи, че станалото в София е " последващо равнище плагиатство ".

От " Метро " прибавят, че изложба " Структура " е излязла с позиция, в която се извинява на ограбените актьори и твърди, че самите уредници са жертва на машинация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР