Скандалът с евентуалното участие на собственика на Белия дом в

...
Скандалът с евентуалното участие на собственика на Белия дом в
Коментари Харесай

ФБР накисва Байдън. Обвиняват президента на САЩ за работа с врага

Скандалът с възможното присъединяване на притежателя на Белия дом в огромна корупционна скица доближава ново равнище. Конгресмени подозират ФБР, че крие документи, сочещи виновността на Джо Байдън. Ако това се удостовери, следствията са непредвидими.

Размяна на обвинявания

Настоящата акция е част от огромна и дълга война на компромати.

През януари стана известно, че Байдън в нарушаване на инструкциите е занесъл в дома си държавни документи, в това число секретни, с които е работил, когато е бил сенатор и вицепрезидент.

Случаят обаче не получи упования от политическите съперници на президента процес.

Белият дом прихвана дневния ред с помощта на нашумялото правосъдно произвеждане с Доналд Тръмп. Бившият президент беше упрекнат във подправяне на документи и нелегално заплащане на голяма сума на порнографска актриса - тъй че тя да си мълчи за интимна връзка с него.

През март републиканците минаха към друга история. Откриха някакви финансови доклади за 2015-2017 година, съгласно които актуалният президент и фамилията му са получили повече от милион $ от компанията “Стейт Енерджи ”.

Освен това ставаше въпрос за китайска компания (въпреки че обслужва Хонконг, който има специфичен административен статут в Китай). За Вашингтон Пекин е главният съперник, а от време на време и съперник.

5-10 милиона

От Белия дом отхвърлиха обвиняванията, само че " слоновете " не се успокоиха. През май ръководителят на надзорната комисия на Камарата на представителите Джеймс Комър разгласи следствие на всички хипотетични сенчести покупко-продажби на фамилията на президента. " Той продължава да лъже американския народ. Семейство Байдън получиха милиони долари от Китай ", акцентира републиканецът.

Подкупът от избран чужденец (гражданството не е посочено) беше оценен от прорепубликанската медия “Фокс Нюз ” на пет милиона $.

Според отчета на комитета на Комър членовете на фамилията на президента и техните бизнес сътрудници са основали двадесетина съмнителни компании. Чрез тях идвали пари от Китай и Румъния. Общо за интервала на вицепрезидентството на Байдън (2009-2017) - повече от 10 милиона $.

Доверен източник

Комър и ръководителят на правната комисия на Сената Чък Грасли цитират неизвестен адресант на сигнали. Според него ФБР разполага с документ - формуляр ФД-1023 от 30 юни 2020 година с подробна информация за присъединяване на Байдън в корупционната скица.

Източник на “Фокс Нюз ” акцентира, че подателят на сигнала е бил „ непрекъснато проверяван “ и считан за „ извънредно благонадежден “. Формулярът ФД-1023 се употребява от сътрудници на бюрото за записване на поверителни връзки. Съществуването му в тази ситуация с Байдън е публично прието.

„ Директорът на ФБР Кристофър Рей удостовери съществуването на формуляр ФД-1023, в който се твърди, че вицепрезидентът Байдън е взел участие в незаконна скица за подкупване с непознат жител “, сподели Комър.

„ Знаем, че ФБР има някои доста съществени обвинявания. Не е ясно какво са създали след това. Разследвали ли ли са следите или са ги замели под килима? “, попита Грасли.

И двамата конгресмени бяха поканени от федералните да огледат формуляра в централата на Бюрото. Но те желаят повече - прекачване на истинския документ на надзорната комисия.

Републиканска консолидация

Комър се обърна към ФБР със надлежно искане. Там му отхвърлиха, базирайки се на тайната на източниците и методите за приемане на информация.

Председателят на комисията заплаши да упрекна Рей в пренебрежение към Конгреса. Това не се е случвало от четиридесет години.

Въпреки това рецесията беше предотвратена. На 8 юни комисията насрочи среща, с цел да оцени дейностите на Рей. По всички признаци бяха подготвени да го осъдят. ФБР явно е схванало това и се е съгласило да даде на комитета на Комър документите, която имат за Байдън, в това число поверителния формуляр ФД-1023.

Вероятно изигра роля и фактът, че Рей е републиканец. Той оглавяваше бюрото при Тръмп и явно самият той не желае да попречва следствието на вероятните закононарушения на Байдън.

ФБР обаче предизвести, че предоставените документи не служат като съображение за покачване на обвинявания против президента.

Цели и вероятности

Комър увери, че данните от Бюрото ще бъдат деликатно проучени. Но не уточни дата.

Ако надзорната група успее да потвърди пред Камарата на представителите и Сената виновността на президента, това ще проправи пътя за гласоподаване за импийчмънт.

Байдън, отговаряйки на въпрос за корупционните схеми, сподели, че " това са нелепости ". „ Аз съм почтен “, сподели той и добави, че не е упражнявал напън над правоприлагащите органи да проверяват него или противника му Тръмп.

Рейтингът на притежателя на Белия дом е невисок. Привържениците му са с пет до седем % по-малко от тези, които не утвърждават активността му.

Засега съгласно социологическите изследвания не е ясно до каква степен подозренията за корупция въздействат на публичното мнение. Анкетираните се тормозят главно от възрастта и здравословното положение на президента. Особено на фона на новите произшествия като рухване във Военновъздушната академия (Байдън не можеше да се изправи сам) и несполучливо излизане от хеликоптер (когато си удари главата на прага).

При тези условия не е належащо конгресмените да доведат нещата до импийчмънт. Малко повече от година преди новите избори демократите нямат аварийна пейка, тъй че републиканците просто би трябвало да разпалват кавги, които дискредитират президента и отварят пътя на противниците му " слонове ".

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР