Скандалът от заседанието на Областната комисия по транспорт се пренесе

...
Скандалът от заседанието на Областната комисия по транспорт се пренесе
Коментари Харесай

Недоволен превозвач готви транспортен ад в Хасково

Скандалът от съвещанието на Областната комисия по превоз се придвижи и в общинския съвет на Хасково. Както към този момент писахме, представителят на УС на Съюза на превозвачите Себахтин Исмаил се разгневи поради смяна на маршрутните написания сред Хасково и Минерални бани. То е в съгласие сред кметовете на двете общини, а съгласно Исмаил, чиято компания „ Арда тур ” обслужва линията от Хасково в 7.15 ч, смяната не е в полза на пасажерите. " Возя ги в 50-местни рейсове против 1 лева, а превозвачът в чиито интерес работят в моментна, кара пасажерите в 25- локални с цена на билета 2.50 лева ",сподели предприемачът. Местният парламент му даде думата и Исмаил застана на трибуната. От там той изиска и оставката на кмета Добри Беливанов и съобщи, че в понеделник през целия ден компанията му няма да транспортира по курсовете за Минерални бани и хасковските села. " Кръг от пуешки главички, ситуиран в Минерални бани, ръководи Хасково. Засрамете се, аз съм от Хасково, само че вложих 4.5 млн. лева в Димитровград, тъй като там имат кмет, който милее за общината си, а тук царува безпорядък ", обърна се превозвачът към кмета Добри Беливанов. " Направихте си политическо изявление ", отвърна градоначалникът.
" Защо режете курсове на хасковска компания и за какво предлагането за смяна в маршрутното разписание не е минало през общинската комисия по превоза, а е импортирано непосредствено в Областната ", попита кмета по темета общинският консултант Георги Пеев. Да получи писмен отговор нарушени ли са реда и изискванията за одобряване на транспортния проект, настоя и Красен Ангелов.
Докато недоволният предприемач бе в залата, Беливанов стана от мястото си, отиде при него и го придума да се видят на четири очи. Питанията към кмета от съветници обаче продължиха в задочна форма./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР