Скандалът около предизвестения избор на Иван Гешев за следващия главен

...
Скандалът около предизвестения избор на Иван Гешев за следващия главен
Коментари Харесай

Кънев пред ЕП: Изборът на нов главен прокурор ще отприщи беззаконието в България

Скандалът към предизвестения избор на Иван Гешев за идващия основен прокурор, провокирал бурно публично неодобрение и редица митинги у нас, отекна в Европейския парламент. За протичащото се в нашата страна описа пред своите сътрудници Радан Кънев, който беше определен за евродепутат от листата на „ Демократична България “.

„ В България следва избор на основен прокурор с на практика безконтролни пълномощия, със седемгодишен мандат, без опция за предварителното му преустановяване. Единственият претендент за тази позиция в своята стратегия нападна правилото на разделяне на управляващите и заплашва независимостта на съда “, подсети Кънев.

Той разказа и „ тревожните трендове на напън върху медиите “ в България, свързани с отразяването на работата на държавното обвиняване: „ напън, веднъж, да показват само обвинителната позиция по съответни каузи и по този метод да се трансформират в страна по наказателния развой, и повторно, напън върху медиите да уволняват сериозни към прокуратурата български публицисти “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР