Скандалът около Националната здравноосигурителна каса стигна и до премиера Бойко

...
Скандалът около Националната здравноосигурителна каса стигна и до премиера Бойко
Коментари Харесай

Борисов за Здравната каса: Няма да осигуряваме възможност някой да краде повече, има доста разкрития по тази тема

Скандалът към Националната здравноосигурителна каса стигна и до премиера Бойко Борисов в Мюнхен.

По-рано през днешния ден министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изиска оставката на шефа на НЗОК Камен Плочев, тъй като желал от парламентарно показаните партии промяна в бюджета на водената от него институция. От Здравната каса отвърнаха с писмо, че Ананиев няма пълномощия да желае оставка, а също така прецизираха, че писмото до партиите било с осведомителен темперамент, а не искане.

След срещите си по време на Мюнхенската конференция по сигурността Бойко Борисов приказва пред родни публицисти и изясни за какво в действителност държавното управление му може да желае оставката на шефа на НЗОК, а точно тъй като то утвърждава въпросните пари, които биха пристигнали за промяна на бюджета.

„ Не може да се вкара актуализация на бюджета на НЗОК, без да се мине през министъра и държавното управление, за това с какви пари разполага страната ".

Премиерът удостовери, че се е виждал и е разговарял с Камен Плочев.

„ Като се прибера, ще ги поканя на среща да ги запитвам ", разгласи Бойко Борисов.

„ Милиарди левове сме обезпечили за опазването на здравето в България и то години наред. Все някак си в един миг НЗОК излиза и споделя, че има дупка. Видяхме по какъв начин са харчени пари за медикаменти, по какъв начин са източвани системите. Няма да осигуряваме опция някой да краде повече ", съобщи министър председателят.

„ Това, което знам от службите е, че има много повече разкрития по тази тематика ", посочи той.

„ Доколкото си припомням, до момента в който беше министър проф. Николай Петров, предложи проф. Камен Плочев. Имам принцип, че всеки министър би трябвало да си довежда екип и да може да работи с тези хора ", изясни Бойко Борисов.

„ Иска се актуализация на бюджета на НЗОК за 200 млн. лв., смятайте какви пари се харчат там. Дали средствата се харчат по най-хубавия метод, дали българите смятат, че се е подобрило опазването на здравето при толкоз по-голямо финансиране ", попита министър председателят и разясни, че подобен диалог ще се организира.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР