Скандалът около МВР има потенциал да размести електоралната картина, има

...
Скандалът около МВР има потенциал да размести електоралната картина, има
Коментари Харесай

Стефан Георгиев: Скандалът около МВР има потенциал да размести електоралната картина

Скандалът към Министерство на вътрешните работи има капацитет да размести електоралната картина, има капацитет и да окаже доста отрицателно въздействие върху обединението ПП-ДБ и тук е значимата спогодба – кой ще излезе по-малко обиден.

Това разяснява пред БНР социологът Стефан Георгиев.

 
 

Той подсети апелите от представители на ПП-ДБ към президента Румен Радев за това да не подписва указа за служебния кабинет. Според него всички дейности и всичко, което се случва, ще води до разколебаване на периферията – хората, които се двоумят дали да гласоподават.

" Свикнахме сякаш изборите да се уплътняват от ядрата в последните няколко години. Последния път, когато сме били очевидци на малко по-висока изборна интензивност, е през априлските избори 2021 година – след митингите, първите избори, които отключиха онази въртележка. От тогава до в този момент сред 2,6 млн. – 2,7 млн. български жители са дали своят вот на парламентарни избори. Обикновено на европейски избори е много по-ниско. Тук може би ще е разковничето и анализът за това каква е практиката и тактиката на обособените политически партии и обединения, с цел да могат да ги активизират ".

По думите му и обезкуражаването също е предмет на тактичност. Това постоянно е в полза на тези, които се употребява с по-крепко електорално здраве, акцентира социологът.

В предаването " Преди всички " той означи, че още по време на преговорния развой е почнала предизборната акция. А причините кой с кого би бил преди или след изборите са част от говорене, което цели от една страна " зачистване на към този момент овехтелия и позацапан имидж на тези, които претендираха, че могат с нов морал да ръководят страната ", а въпреки това е въпрос на капацитет на готовност, добави мнението си Стефан Георгиев. По думите му когато резултатите са оповестени от ЦИК, тогава стартира различен вид говорене. Социологът се надява да бъде превъзмогнат " този пубертет ", с цел да може да има по-консистентен политически развой.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР