Скандалът около липсващото знаме на Северна Македония при посещението на

...
Скандалът около липсващото знаме на Северна Македония при посещението на
Коментари Харесай

Николоски нарече Пеевски олигарх No.1 в България, той го заплаши със забрана за влизане в страната - Булевард България

Скандалът към изчезналото знаме на Северна Македония при визитата на Гордана Силяновска в София мина в обиди и закани сред политици от двете страни на границата.

Македонският вицепремиер Александър Николоски упрекна българските партии в " интервенция във вътрешните работи " на страната му поради поисканата му оставка.

Николоски, който преди дни подсети за, в този момент дефинира и Делян Пеевски за " олигарх номер едно в България, чиято партия се разпада ".

За Димитър Главчев той разяснява, че е " министър председател, на който народът не му знае името ", а Румен Радев - човек, който обиждал Скопие, вместо " в символ на благосклонност да помоли кмета на София да сложи български и македонски флагове на основния бул. в София ".

По думите му - " основният проблем е, че в България има група от двадесетина политици и историци, които нямат какво да предложат на хората ", по тази причина тематиката със Северна Македония се вади предизборно.

Реакция на мненията му пристигна от Делян Пеевски, който беше един от поискалите оставката на Николоски. В позиция от пресцентъра на неговото крило в Движение за права и свободи се упорства за оповестяването на вицепремиера на Северна Македония за " личност нон грата " поради " систематичното сеене на ненавист към България и българския народ ".

Пеевски дефинира кабинета в Скопие като " проруско държавно управление ", което проявявало " безочливост и надменност във връзка с България и нейните демократично определени институции ".

" Разломът е ценностен и опълчва два свята - този на евроатлантическите демокрации и този на пропутинската, антидемократична опасност. Като европейска страна ние не можем да останем безучастни или псевдодипломатични, а би трябвало да защитим достойнството и достолепието на България и на българските жители. Защото в противоположен случай бихме съучаствали в легитимацията на очевидни проводници на проруско въздействие в сърцето на Европа ", се споделя в позицията на Пеевски.

Той не разяснява директните обвинявания на Николоски против самия него.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР