Скандалът между съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин и

...
Скандалът между съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин и
Коментари Харесай

Скандалът в „Пирогов“: Лекари потвърждават, че Мустафа Емин е проявил вербална агресия

Скандалът сред съветника на министъра на защитата Мустафа Емин и незабавната болница „ Пирогов “ се разраства. bTV разполага с документи от осъществената от лечебното заведение инспекция по случая.

В писмените пояснения лекари и медицински сестри удостоверяват, че Емин е показал вербална експанзия към личния състав и е отправил закани, че ще се обади на здравния министър.

Публикация на доктор във Facebook твърди, че Мустафа Емин се е държал надменно в незабавния център

Всичко стартира предходната седмица с Facebook обява на сестра от болничното заведение. В нея се твърди, че Мустафа Емин, който е консултант на военния министър, се е държал надменно и е изискал дете от шокова зала да бъде изведено, с цел да влезе неговото. Емин тогава отхвърли всички тези изказвания.

Снимка: bTV

„ Нощес в „ Пирогов “  пристигна Емин Мустафа с детето си. Държа се надменно и скандално, като в началото искаше да извадят от детска шокова зала дете в потрес, с цел да влезе неговото, което беше с една дребна раничка. Заплаши с министъра на здравето, като не се съобрази, че той е работил в „ Пирогов “ и можем да проверим “, гласи обявата.

Снимка: bTV

Като част от инспекцията на „ Пирогов “ писмени пояснения са дали лекари, медицински сестри и началникът на отдел „ Сигурност “, който е описал какво се вижда на записите от камерите. От тях излиза наяве, че Мустафа Емин и детето му изкарват към 4 часа в болничното заведение. Според медиците - детето е било в положително общо положение, с рана на челото, без данни за кървене.

Скандалът избухна след Facebook обява на здравна сестра в болничното заведение

По това време още три деца чакали за зашиване. Преди да пристигна редът на детето на Емин, е признато друго в тежко положение и надлежно с приоритет. А в обясненията си медиците описват, че Емин и брачната половинка му няколко пъти прекъсвали работата им в шокова зала.

„ Първият път излязох аз и още веднъж обясних, че би трябвало да изчакат поради незабавното дете в залата, при което той ме попита дали би трябвало да занимава министъра на опазването на здравето. Отговорих, че това е негово право “, споделя здравна сестра в болничното заведение.

Тя бе назначена, откакто се появи информация, че той се е държал надменно и е отправял закани към личния състав

А лекарят - началник на екипа в съответната вечер, показва:

„ Придружителите на детето попитаха дали в този момент, в случай че се обадят на министъра на опазването на здравето нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър сега няма да промени нашето държание “.

За случая описа Неда Диманова, която от близо 50 години е здравна сестра в болничното заведение

Документите от инспекцията са изпратени до комисията по защита в Народното събрание, както и до ръководителя на здравната комисия проф. Костадин Ангелов, който изиска Мустафа Емин да бъде уволнен.

В края на предходната седмица военният министър изпрати писмо до здравния, с цел да упорства да се обясни и кой е взел решението въпросът да се разгласява на Facebook страницата на болничното заведение, както и кои са админите на тази страница.

Той се извинява, в случай че е бил разсеян в общуването си със сестрите и лекарите в болничното заведение

„ Не съм осведомен с техните устройства, само че аз се обърнах като към сътрудник с молба. Очаквам да видя запис. В случая има сериозна политическа багра, желаят се оставки, мои оставки. Предполагам има метод да видя записа преди да взема решение “, разяснява Тодор Тагарев.

„ Ако е правилно, съветникът би трябвало да си отиде, само че в случай че се окаже, че в действителност това е прикрита офанзива, която има други цели, аз бих оставил министъра самичък да взема решение какво да прави “, сподели министър председателят Николай Денков.

Мустафа Емин заплашил със здравния министър, в случай че не прегледат неговото

За bTV от здравното министерство дадоха отговор сбито, че не могат да вземат отношение за изявите на личния състав на болничното заведение.

Очаква се до края на седмицата военният министър да реши дали да в профил съветника си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР